|

UPDATE: Preotul din Băcani, rezultat negativ la testare

UPDATE: În această dimineață s-a făcut public și rezultatul retestării preotului paroh din comuna Băcani. ”Deoarece primul rezultat al testului PCR a fost neconcludent, preotul a fost retestat, iar rezultatul pe care l-a primit în această dimineață este negativ. Dintre cele șapte persoane testate din Băcani,  trei rezultate sunt pozitive. Ele au fost internate la Secția de Boli Infecțioase Bârlad”, a precizat Daniela Borș, managerul spitalului bârlădean.

STIRE INIȚIALĂ: EXCLUSIV: Preotul din comuna Bãcani, suspect de Covid-19!

FOCARUL SE EXTINDE… Considerat un moment de mare liniste sufleteascã, sãrbãtoarea Sfintilor Petru si Pavel s-a transformat în motiv de neliniste: comuna Bãcani a devenit un mic “focar” de coronavirus, dupã ce nu mai putin de patru persoane au fost infectate cu COVID-19, iar alte sapte au fost testate PCR, inclusiv preotul paroh al Bisericii din Bãcani. În urma testelor, trei persoane au iesit pozitiv, alte trei au testele negative, iar testul preotului este neconclundent. Acesta a fost retestat. Alte cinci persoane au fost obligate sã intre în autoizolare la domiciliu!

Sãptãmâni la rând, dupã explozia de coronavirus din Centrul de Bãtrâni Tutova, unde 16 persoane în vârstã au si decedat, judetul Vaslui a fost unul dintre judetele cu cele mai putine cazuri de coronavirus din România. Au existat si zile în care pe raza judetului nu s-a înregistrat niciun caz nou. În ultimele zile, însã, s-a semnalat o micã “explozie” de cazuri de COVID-19 în comuna Bãcani. Pe data de 22, s-a semnalat primul caz de coronavirus, urmând apoi si al doilea, dupã douã zile. Era vorba de o familie de bãtrâni (73 de ani) bãrbatul fiind îngrijitorul Bisericii din Bãcani. El si sotia lui au ajuns „colegi” de salon la Boli Infectioase, la spitalul din Bârlad, care este suport Covid-19, iar dupã alte douã zile li s-a alãturat la spital o altã familie. Culmea este cã, asa cum am aflat, cu totii au participat la construirea unei case praznicale a Bisericii, inclusiv preotul paroh, femeile fãcând mâncare pentru „muncitorii” care ridicau casa praznicalã. Si dupã ce cele douã familii au ajuns la spital, au început în week-end plimbãrile cu izoleta, pe ruta Bãcani – Bârlad. În decursul a trei zile, inclusiv luni, 29 iunie, nu mai putin de trei persoane cu febrã si tuse, care semnaleazã prezenta virusului SARS-CoV-2, au ajuns la spitalul din Bârlad. Ieri, au mai ajuns încã patru, chemate la testarea PCR, inclusiv preotul paroh, pentru cã erau printre contactii celor internati si la care testul pentru Covid – 19 a iesit pozitiv. Vârstele celor suspecti sunt: Bãrbati: 80, 54, 43, 42 de ani si femei – 86, 59 si 24 de ani!