spot_imgspot_img
10 C
Vaslui
26-apr.-2024

SOC: La spitalul Husi se repetã cazul dramatic al fetitei de la Bunesti-Averesti

- Advertisement -

UPDATE: Copilul si-a revenit!

Vesti foarte bune de la Spitalul Judetean Vaslui! Starea copilului trimis asearã de la spitalul Husi, în regim de urgentã, s-a îmbunãtãtit. “Copilul este stabil în acest moment. S-au cupat convulsiile, febra a scãzut, iar acum este sub tratament cu antibiotic. Starea e una bunã. Copilul a fost adus cu o stare de comã convulsivã, stare febrilã, cu convulsii subintrante (una dupã alta, n.r.). Acum este bine”, a spus Lelia Croitoru, director medical al Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui. Fãrã îndoialã, spun medicii, a contat si interventia promptã a cadrelor medicale de la Husi, care au intuit gravitatea cazului si au actionat în consecintã, dar si profesionalismul medicilor vasluieni au fãcut ca acest caz sã se termine cu bine!

EXCLUSIV: Un copil adus în comã la spitalul Husi, la un pas de moarte, dupã ce nu a putut fi intubat la timp!

DRAMATIC Caz disperat la spitalul Husi: un copil ajuns asearã, în jurul orelor 19,30, într-o stare extrem de gravã, pentru viata cãruia conta, practic, fiecare secundã, a fost imposibil de tratat asa cum ar fi trebuit, întrucât medicul de terapie intensivã si urgentistul, ale cãror contributii erau vitale în acest caz, nu au fost de gãsit în spital. Medicul de gardã, Luana Butiuc (vezi foto), împreunã cu doi asistenti de la camera de gardã, dar si o asistentã de la pediarie, s-au zbãtut si au actionat cum au putut mai bine, pentru a-i opri copilului convulsiile si pentru a-i scãdea febra, dar întrucât micutul avea maximã nevoie de intubare, s-a luat decizia trimiterii sale la spitalul Vaslui, dupã 40 de minute de eforturi disprate. “Este inadmisibil acest mod de a face medicinã în spitalul Husi”, a spus asearã, extrem de afectatã, Luana Butiuc, medicul de gardã. Din pãcate, ultimele vesti despre starea micutului nu erau prea bune, în ciuda eforturilor depuse de medicii vasluieni, unde copilul a ajuns în jurul orelor 21,00.

Copilul a fost adus cu Ambulanta din mediul rural, în comã. Pãrintii au spus cã starea copilului în vârstã de un an, Alexandru Nicolitã, a debutat brusc în cursul amiezii, acestia chemând de urgentã Salvarea. Asistentul SAJ a informat medicului de gardã a spitalului Husi cã micutul intrase în stop cadio-respirator la un moment dat, dar a fost resuscitat. La spital a ajuns într-o stare destul de gravã, cu frecventã cardiacã 200 si saturatie de oxigen 88%. Medicul de gardã care l-a preluat a fost Luana Butiuc, cea care a înteles instant gravitatea cazului, considerând cã intubarea ar fi solutia optimã pentru salvarea vietii copilului. Dar în zadar a început sã sune dupã medicul de terapie intensivã, dupã urgentist (de competenta cãrora era aceastã manevrã medicalã), întrucât nimeni nu i-a sãrit în ajutor. Împreunã cu doi asistenti de la camera de gardã, dar si o asistentã de la pediatrie, au actionat, contracronometru, pentru a ajuta copilul, cu tot ceea ce procedura a impus, în vederea scãderii febrei si a stopãrii convulsiilor. Ghinionul a fãcut ca nici echipa de Terapie Intensivã Mobilã de la SJU Vaslui sã nu fie disponibilã. S-a decis, dupã 40 de minute, trimiterea de urgentã la Vaslui. Acolo copilul a ajuns într-o stare de asemenea gravã, iar medicii vasluieni, care l-au preluat în regim de urgentã, nu au dat vesti prea optimiste, despre starea micutului. “Sã sperãm cã Dumnezeu este cu el si cã va fi bine”, au spus medicii.

“Stãm întepeniti într-o crizã de solutii”!

În urma acestui ultim caz de copil care are nevoie de ajutor, dar nu îl primeste asa cum ar trebui, la spitalul Husi s-au tensionat lucrurile. Medicul de gardã, Luana Butiuc, s-a arãtat mâhnitã si revoltatã, în acelasi timp, de faptul cã se întâmplã astfel de lucruri. “Este inadmisibil ceea ce se întâmplã. Am sunat dupã medicul de terapie intensivã, dupã urgentist, dar nu am avut de unde sã-i iau. Copilul avea nevoie urgentã de intubare! Nu avem voie sã ne jucãm cu viata nimãnui. Nu se mai poate lucra în acest sistem în spitalul Husi. Îti moare în brate un copil, un pacient, iar tu, desi stii ce trebuie sã faci, nu poti sã îl ajuti, întrucât nu ai dotarea necesarã, nu ai personalul competent sã actioneze si este inadmisibil. Pãrerea mea e cã trebuie schimbat ceva, trebuie alt ritm în spitalul Husi, altã viziune, pentru cã stãm întepeniti într-o crizã de solutii, care se lasã cu astfel de cazuri. Oricãrui medic de gardã i se putea întâmpla, s-a nimerit sã fiu eu cea care sã vãd, pe viu, ce înseamnã sã fii singur, sã nu ai echipã, sã suni în disperare si sã nu aibã cine interveni. Nu este posibil ca o linie de gardã la pediatrie sã se asigure cu un singur medic. Sunt foarte supãratã si revoltatã pe tot ce se întâmplã. Avem medici foarte buni în acest spital, dar pentru a realiza progrese medicale trebuie dotãri, personal si dotãri auxiliare, chiar si pentru un spital de grad IV cum e spitalul Husi”, a spus medicul Luana Butiuc.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.