|

Exista si funcionari fericiti

Consiliul Judetean Vaslui a înmânat cheile caselor angajatilor sãi de la DGASPC

BUCURIE Un numãr de 18 salariati ai DGASPC Vaslui au avut ieri o zi frumoasã: au primit cheile de la apartamentele de serviciu, din mâna presedintelui CJ Vaslui, Vasile Mihalachi. Apartamentele sunt în Bârlad, într-un bloc care a apartinut DGASPC Vaslui, lângã vestitul ghetou bârlãdean, iar chiriasii îsi pot achizitiona locuintele de serviciu în cel mai scurt timp, devenind astfel proprietari. Primãria municipiului Bârlad a reactionat la aceastã actiune a CJ Vaslui, trimitând o informare cãtre CJ Vaslui, prin care aratã cã unii salariati ai DGASPC Vaslui care au primit ieri casã, ar mai detine si altã locuintã, intrând astfel sub incidenta legii, însã nu a dat niciun nume.

Ieri, blocul de locuinte de serviciu de pe strada Vasile Pârvan din Bârlad, apartinând CJ Vaslui si-a primit primii locatari. Cele 18 familii si persoane singure, salariati ai DGASPC Vaslui, care sunt angajatii CJ Vaslui de fapt, au primit cheile apartamentelor din mâna presedintelui CJ Vaslui Vasile Mihalachi. Acesta a dorit sã facã personal acest gest, deoarece blocul respectiv a fost reconsolidat si modernizat de cãtre CJ Vaslui, reabilitarea costând 20 de miliarde de lei vechi, bani proveniti dintr-un împrumut bancar. Ca urmare, Vasile Mihalachi a tinut si tine în continuare ca personal sã discute cu fiecare locatar, al celor 39 de apartamente si garsoniere, câte sunt în acest bloc. Deocamdatã ieri s-au ocupat primele 18 dintre ele, cu salariatii DGASPC Vaslui. Cei care vor locui în toate cele 29 de apartamente de serviciu sunt salariati ai CJ Vaslui, iar zece apartamente si garsoniere vor merge cãtre Primãria Bârlad, pentru a a asigura locuinte de serviciu medicilor rezedenti sau altor angajati ai institutiilor din subordinea Primãriei Bârlad. Deocamdatã locatarii vor fi chiriasi ai CJ Vaslui, dar în scurt timp ei vor putea sã-si achizitioneze apartamentele pentru cã peste un an, CJ Vaslui trebuie sã înceapã returnarea banilor din împrumut.

„Sansã unicã în România“

“Aceastã situatie este unicã în tarã, când un Consiliu Judetean face locuinte de serviciu. Vasluiul este singurul judet care a fãcut asa ceva si este o oportunitate si o sansã unicã pentru salariatii nostri“, a spus Ionel Stefãnicã Armeanu, directorul DGASPC Vaslui.

“Aveti grijã de ele si sã vã rugati pentru noi“

“Reparatiile acestui bloc au costat CJ Vaslui peste 20 de miliarde de lei vechi si aparta­mentele vor merge cãtre anga­jatii nostri si la Primãria Bârlad, câteva dintre ele. Vedeti cã am primit o adresã, astãzi chiar (ieri – n.r.) ,de la Primãria Bârlad, prin care suntem informati cã unii dintre dumenavoastrã aveti si o altã proprietate, ceea ce nu este legal. Dacã existã cineva în aceastã situatie sã spuneti acum. Existã si posibilitatea de cum­pãrare a acestor apartamente pe care sper sã le întretineti ca lumea, deoarece zona are o anumitã faimã pe care as vrea sã o schimb (ghetoul – n.r.). Va fi reabilitatã si partea cu ghetoul, pe care o vom prelua cât de repede de la Primãria Bârlad si de aceea avem nevoie de banii din vânzarea acestor aparta­mente, pentru a putea reabilita si cealaltã parte. Sã fiti sãnãtosi si sã vã rugati pentru noi, cã tot e Sãptãmâna Mare“ a spus Vasile Mihalachi, presedintele CJ Vaslui, celor 18 salariati ai DGASPC Vaslui.

„N-am trimis nicio adresã la CJ Vaslui“

Referitor la afirmatia presedintelui CJ Vaslui, cã a primit o adresã de la Primãria Bârlad, prin care este atentionat cã unii locatari, care ieri au primit cheile, ar detine locuinte si în altã parte, primarul municipiului Bârlad declarã cã nici vorbã de asa ceva. “Nici pomenealã de asa ceva. Dar în ce calitate sã trimitem noi o asemenea adresã? Ce, suntem proprietari ? Nici pe departe, nu. Asteptãm sã ne fie date si nouã apartamentele promise, ca oricare alt chirias, nu am trimis nicio adresã la CJ Vaslui, nu stiu de unde a scos domnul presedinte Mihalachi asta“, a spus Constantin Constantinescu, primarul municipiului Bârlad.