|

EXPLOZIE urmată de incendiu la o fabrică de vopsele din Orăştie: Cinci persoane au fost rănite/ 300 de persoane, evacuate/ Incendiul nu a fost stins nici după 13 ore

Cinci persoane au fost rănite, marţi după-amiază, în urma unei explozii urmate de incendiu la o firmă de vopsele din municipiul Orăştie, judeţul Hunedoara, mai multe echipaje de pompieri intervenind pentru a stinge focul, transmite corespondentul MEDIAFAX. UPDATE: Intervenţie de 13 ore pentru stingerea incendiului de la fabrica de prelucrare a vopselelor

Peste 40 de pompieri continuă să intervină, miercuri dimineaţă, pentru stingerea incendiului izbuncit marţi seara la fabrica de prelucrare a vopselelor din Orăştie. Aria afectată de incendiu a fost redusă 100 de metri pătraţi

Advertisement

Purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că aria afectată de incendiu a fost redusă de la 5.000 de metri pătraţi la 100 de metri pătraţi, dar incendiul nu a fost încă stins.

“Nu a fost stins încă, dar a fost mult redus de la 5.000 de mp, cât era ieri, la aproximativ 100 mp. Sunt 13 ore de când se intervine. În cursul zilei de astăzi, comisia de cercetare a cauzei incendiului va merge acolo pentru a aduna probe”, a spus Doda.

Potrivit acesteia, starea tânărului rănit în incendiu, transportat la Timişoara, este critică.

Potrivit IGSU, peste 40 de pompieri din judeţul Hunedoara şi echipajele sosite în sprijin din judeţele Alba, Gorj şi Sibiu au intervenit, pe timpul nopţii, cu spumogen dispersat cu tunurile aflate în dotarea a 11 autospeciale de stingere.

Eforturile susţinute ale pompierilor au dus la oprirea propagării arderii la alte obiective de pe platforma industrială.

Incendiul a izbucnit la o hală cu o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi în care se aflau depozitate uleiuri foarte uşor inflamabile.

În urma incendiului un bărbat de 24 de ani a suferit arsuri de gradul 3 şi 4 pe 80% din suprafaţa corpului.

Pe timpul nopţii jandarmii au asigurat măsurile de ordine în zona locuinţelor din care s-a evacuat populaţia precum şi în zona sălii de sport din municipiul Orăştie.

Agenţia pentru Protecţia Mediulu Hunedoara a amplasat un echipament fix pentru monitorizarea calităţii aerului. Operaţiunea se va realiza din oră în oră, monitorizarea urmând să continue timp de o săptămână şi după lichidarea incendiului.

Comitetul local al municipiul Orăştie a decis evacuarea a peste 370 de oameni din cinci blocuri, cu 185 de apartamente, precum şi din 25 de locuinţe situate pe străzile Nicolae Titulescu şi Câmpul Nou situate in apropiere de locul producerii incendiului.

sursa:http://www.mediafax.ro/social/foto-video-explozie-urmata-de-incendiu-la-o-fabrica-de-vopsele-din-orastie-cinci-persoane-au-fost-ranite-300-de-persoane-evacuate-incendiul-nu-a-fost-stins-nici-dupa-13-ore-16726214