|

Exploziv! Bătaie de joc pe pădurile din jurul Iașului! Un afacerist controversat calcă în picioare o avere de secole. Au intervenit procurorii

O suprafață impresionantă de pădure de la marginea Iașului a ajuns în mâinile unor personaje controversate. După ce au ocupat oaza naturală care în trecut a aparținut statului, aceștia au folosit terenurile înverzite după bunul plac. Din cauza neregulilor descoperite la fața locului, inspectorii de la Garda Forestieră au făcut demersurile pentru începerea unei anchete penale. Dosarul deschis pentru schimbarea destinației din fond forestier se află în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. În spatele combinațiilor stă Barbu Văduva, unul dintre cei mai controversați afaceriști din Iași. Aproape 300 ha de pădure au fost vândute și revândute până când, alături de statul român, aici au ajuns proprietari mai mulți afaceriști și avocați controversați.

Pădurea Ciurbești de la marginea Iașului a devenit bătaia de joc a unor personaje controversate. O suprafață impresionantă este folosită după bunul plac al unui grup de persoane care a reușit să pună mâna pe terenuri întinse pe câteva zeci de hectare în comuna Miroslava. Principalele tranzacții au fost făcute de Barbu Văduva, un afacerist cu probleme penale. Din cauza neregulilor descoperite, inspectorii de la Garda Forestieră Suceava au făcut demersurile pentru deschiderea unei anchete penale, dosarul fiind acum în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași.

Aici, pe lângă Romsilva – Regia Națională a Pădurilor, au devenit de-a lungul timpului proprietari, printre alții, oameni de afaceri și avocați controversați precum: Barbu Văduva, Luigi Turcu, Alin Dumitrescu, Mihai Susanu, Nadia Aadari, Costel Anghelache sau Constantin Grigoraș. Aceștia dețin împreună aproape 30 ha dintr-o pădure întinsă pe o suprafață totală de peste 300 ha. Întreaga pădure a aparținut în trecut unei bătrâne pe nume Silvia Dumitrescu, născută în anul 1927 și care provine dintr-o familie de boieri.

Anchetă penală pentru schimbarea fondului forestier …https://www.bzi.ro/exploziv-bataie-de-joc-pe-padurile-din-jurul-iasului-un-afacerist-controversat-calca-in-picioare-o-avere-de-secole-au-intervenit-procurorii-3803860