|

Faceti loc!

“Galben-verzii” au trecut încã un hop în cursa pentru titlu

RESPIRO… FC Vaslui a câstigat cu emotii la Târgu-Mures si pãstreazã distanta de trei puncte fatã de liderul campionatului, cu cinci etape înainte de final. Wesley, Sânmãrtean si Stanciu au fost cei care si-au tras echipa dupã ei, într-un meci care s-a dovedit a fi mult mai greu decât se preconiza.

Fãrã Milanov, Adailton si N’Doye, Augusto Inacio a trebuit sã improvizeze pentru a aseza în teren o formulã capabilã sã se impunã în fata lui FCMTârgu-Mures. Papp a fost retras în banda dreaptã, unde a conlucrat cu Yero Bello, alt jucãtor reprofilat de nevoie. În centrul apãrãrii a fost folosit Pavol Farkas, în timp ce în linia medianã a revenit Raul Costin. Pe o cãldurã înãbusitoare, “galben-verzii” si-au arãtat imediat intentiile, iar tabela indca 2-0 în doar minutul 38. A venit relaxarea vasluienilor, care au fost egalati si, mai mult, puteau fi depãsiti de gazde. Inspiratia lui Inacio a cântãrit decisiv atunci când l-a trimis în teren pe Nicusor Stanciu. Tânãrul mijlocas a contribuit decisiv în victoria pe care Vasluiul a obtinut-o cu sudoare, pe terenul unei formatii artãgoase. La finalul jocului, Adrian Porumboiu i-a lãudat pe Wesley si pe Stanciu: “Un meci care pãrea linistitor si care pãrea cã ne va asigura o victorie facilã. Totul s-a transformat într-un dus rece, puteam chiar sã pierdem, pentru cã au avut o ocazie mare la 2-2. Din fericire îi avem pe Wesley, care ne scoate tot timpul, si pe Stanciu. De fiecare datã când intrã copilul ãsta schimbã fata jocului.”

Ajuns la 24 de goluri în acest sezon de Liga I, Wesley a fost elogiat si de antrenorul gazdelor, care a afirmat cã Vasluiul ar fi o echipã oarecare fãrã fotbalistul brazilian.

Paul Papp a primit “galben” asearã si va fi suspendat pentru jocul cu Gaz Metan Medias. Va reveni însã Milanov si sunt sanse mari ca si N’Doye si Adailton sã se refacã pânã la ora jocului urmãtor.