|

Fals sinistrat, prins la cerşit pe străzile Sucevei, cu buzunarele doldora de bani

Cerşetoria, una dintre cele mai vechi meserii din lume, continuă să aducă bani frumoşi celor care o practică, fără prea multe eforturi. Asta dovedeşte şi cazul unui bătrân prins recent la cerşit pe străzile Sucevei, de către agenţii Poliţiei Locale, care l-au dus la sediu, pentru identificare şi cercetări suplimentare.
Numai că, spre mirarea acestora, bătrânul care stârnea mila trecătorilor, dar şi a conducătorilor auto, stând în intersecţia străzii Mitropoliei cu bulevardul Ana Ipătescu, cu o pancartă pe care scria mare „Sinistrat. Mi-a ars casa şi soţia! Vă rog ajutaţi-mă!”, s-a dovedit un escroc profesionist.
Primele semne de întrebare au apărut când poliţiştii locali au constatat că acesta avea buzunarele doldora de bani – aproape 1.500 de lei.
„Cerbu Ioan, din Bacău, sat Bibireşti, comuna Ungureni, avea asupra sa 1.472 de lei. Ne-am mirat – un om să stea într-o intersecţie şi să câştige banii ăştia este ceva surprinzător”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Suceava, Liviu Manoliu.
În plus, acesta avea asupra sa acte, un cupon de pensie de 994 de lei, un card de la ING şi un telefon mobil Alcatel.
Bărbatul, care a recunoscut că are banii din cerşetorie, le-a mai spus poliţiştilor că vrea să plece în Anglia, pentru că acolo „se câştigă mai bine”.

sursa: https://www.monitorulsv.ro/Local/2017-01-10/Fals-sinistrat-prins-la-cersit-pe-strazile-Sucevei-cu-buzunarele-doldora-de-bani