|

Familia antrenorului Vulturul Bãlteni, împrumut în bancã: “însã tot este prea putin”

CAMPANIE… Antrenorul echipei Vulturul Bãlteni, Vasile Adumitroaei, are nevoie în continuare de ajutorul financiar al oamenilor cu suflet mare. În urma campaniei de pe Facebook si a donatiilor în contul fiicei lui, s-au strâns 8.100 euro, dar suma este mult prea micã fatã de costul defibrilatorului care îi poate salva viata – 30.000 lei. Familia acestuia a anuntat cã va face împrumut în bancã, însã nici mãcar asa nu va reusi sã acopere cheltuielile, dat fiind faptul cã la majoritatea bãncilor împrumutul maxim pentru nevoi personale este de 10.000 euro.

Potrivit fiicei antrenorului, defibrilatorul poate fi comandat de la o clinicã din Brasov. “Recent tatãl meu a fost, din nou, la spital în speranta cã vom putea comanda defibrilatorul de care are nevoie. Din pãcate, niciun spital de stat din România nu îl poate achizitiona. A fost trimis la o clinicã privatã din Brasov pentru a face analizele necesare, iar costurile sunt suportate de noi, familia lui. Pânã acum s-au strâns 8.100 euro din 30.000 euro. Vom face împrumut în bancã de maximul pe care-l vom primi, însã este prea putin. Avem nevoie în continuare de ajutorul vostru si vã rog pe aceastã cale sã distribuiti în numãr cât mai mare postarea mea si sã vã rugati prietenii sã distribuie si ei sau îi puteti invita în strângerea de fonduri. Multumesc din suflet celor care au donat si ne sunt alãturi în continuare. Pentru cei care vor sã ajute o mai pot face si în contul RO10 RZBR 0000 0600 1998 4250 Adumitroaei Diana Elena”, a transmis fiica antrenorului.

Antrenorul echipei Vulturul Bãlteni a fãcut stop cardio-respirator în timpul unui meci de fotbal

Problemele de sãnãtate ale antrenorului au început în urmã cu opt ani, pe când era jucãtor de fotbal. În timpul unui meci dintre Avântul Zãpodeni si Vulturul Bãlteni, acesta a primit o minge puternicã în piept, rãmânând fãrã respiratie (stop cardio-respirator). În câteva secunde, actualul antrenor al echipei din Bãlteni a cãzut secerat la pãmânt, iar în câteva minute fata i s-a învinetit, colegii de echipã intrând în panicã. Asistenta medicalã, prezentã la stadion, a sãrit imediat în ajutor, iar pânã la sosirea echipajului de la Serviciul de Ambulantã aceasta a reusit sã efectueze manevrele de resuscitare, aducându-l în stare de constientã. De când este antrenorul echipei, Vasile Adumitroaei refuzã sã facã deplasarea la meciurile de la Zãpodeni. Dupã incidentul din timpul meciului, acesta a început un tratament specific bolii. Potrivit fiicei sale, “totul a fost sub control pânã în luna februarie 2019, când lucrurile s-au înrãutãtit. I-a fost implantat un defibrilator pe care inima lui nu l-a suportat si a fost necesarã interventia pe cord deschis. Singura lui sansã la viatã este un defibrilator special care se gãseste doar în strãinãtate. Pretul este între 20000 si 30000 euro. Din pãcate, nu ne permitem aceastã suma si apelãm la ajutorul vostru. Orice share si sumã conteazã”.