|

Familia Buzatu, în suferintã: junele Tudorel se întoarce la Vaslui, cu coada între picioare!

DECIZIE… Tudor Buzatu, fiul presedintelui PSD de la Vaslui, a demisionat din postul ocupat în Guvern. Demisia a fost semnatã si aprobatã de cãtre fostul vicepremier Ana Birchall, în cursul zilei de luni, dupã ce s-a aflat rezultatul din Parlament. Noul premier, Ludovic Orban, a semnat decizia de eliberare din funcție, documentul fiind publicat în Monitorul Oficial. „Având în vedere cererea domnului Tudor Buzatu, înregistratã la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/6.755 din 4 noiembrie 2019, (…) prim-ministrul emite prezenta decizie: La data intrãrii în vigoare a prezentei decizii, domnul Tudor Buzatu se elibereazã, la cerere, din funcția de secretar de stat în cadrul aparatului de lucru al Guvernului”. „Mã voi reîntoarce în privat”, este prima reactie a junelui Buzatu, cel mai probabil având locul asigurat la conducerea Centrului de Afaceri, loc pãstrat bine de tatãl sãu, pentru vremuri grele. Uimitor este altceva. La plecarea sa din biroul de la Guvern, Buzatu jr. a luat cu el un cactus pe care îl îngrijea de ceva timp…

În martie 2018, deci acum un an si jumãtate, vasluianul Tudor Buzatu era numit secretar de stat în aparatul de lucru al Anei Birchall, deputat PSD de Vaslui, ex-vicepremier responsabil cu implementarea parteneriatelor strategice ale României. Toatã lumea era socatã de tupeul lui Dumitru Buzatu, cel care ar fi tras sforile pe lângã Dragnea, pe atunci presedintele partidului, pentru a-si angaja fiul pe un post de secretar de stat, cu salariu mare si masinã la scarã. Dar, asa cum se întâmplã de obicei la PSD, multi au mârâit pe la colturi, însã nimeni nu l-a înfruntat deschis pe seful CJ Vaslui pentru faptul cã doar fiul sãu a avut loc în Guvern. În schimb, la momentul numirii pe postul de secretar de stat, Buzatu senior avea sã facã o declaratie care a intrat în istorie. Nici mai mult, nici mai putin, Dumitru Buzatu avea sã spunã cã fiul sãu fusese sustinut de organizatia judeteanã de tineret la Guvern pe motiv cã stie… limbi strãine! „Pot sã vã precizez cã a primit recomandarea organizatiei de tineret pe care o conduce si a organizatiei de la Vaslui a Partidului Social Democrat si, din punctul acesta de vedere, fiind un post politic, nu cred cã este vreo problemã. Îl recomandã ceea ce au considerat cei care i-au dat aceastã sustinere. Îl recomandã pregãtirea, activitatea în partid, implicarea, cunoasterea limbilor strãine”, explica liderul PSD de la Vaslui. În momentul în care a vãzut cã Guvernul Dãncilã nu mai are nicio sansã, ce a fãcut junele Buzatu? A mers la sefa sa de la Guvern, Ana Birchall, si si-a dat demisia. Acum, Buzatu junior se întoarce acasã, în timp ce pentru fosta lui sefã de la Guvern, Birchall, se anuntã vremuri grele. Marti, presedintele PSD, Viorica Dãncilã, a anuntat ca liderii PSD vor decide sãptãmâna viitoare, în cadrul CEX, dacã Ana Birchall va fi exclusã din partid. Rezultatul este însã previzibil, în conditiile în care Ana Birchall a fost lãudatã, marti, de presedintele Klaus Iohannis în cursul ceremoniei de predare-primire a mandatului de ministru al Justitiei. Dumitru Buzatu, cel care a sustinut-o pe Birchall în campania de la parlamentare si a trecut-o pe post de deputat, este acum în fata unei situatii limitã. „Este o mare nemultumire în PSD legat de atitudinea doamnei Birchall, pentru cã si drepturile si libertãtile cetãtenesti trebuie respectate. Vom avea în CEx o discutie referitoare la doamna Ana Birchall. Doamna Birchall a fost revocatã, dar presedintele a refuzat sã semneze. Dupã elogiile pe care le-am vãzut, înteleg de ce”, spune Dãncilã.

Continuã epurãrile începute de Orban, atât la Bucuresti, cât si în teritoriu

Cei care au fost angajati de PSD în diverse servicii deconcentrate ar trebui sã-si facã griji. Premierul Ludovic Orban a anuntat, ieri, cã va da afarã toti oamenii angajati pe pile de cãtre PSD, de la secretari de stat pânã la consilieri, care nu au nicio competentã în afarã de aceea cã sunt “fiul lui…, fiul lui…”. „Este foarte important sã demarãm procedura de curãtare a institutiilor publice de aceia care au ocupat functiile de demnitate publicã si care nu si-au exercitat functiile asa cum ar fi trebuit. Pot sã vã spun cã deja am început sã semnez decizii si astept sã fac febrã muscularã de la semnat decizii de demitere a secretarilor de stat, a consilierilor de stat, secretarilor generali si a celorlalte categorii de functii care depind de ministru si de premier, pentru cã trebuie sã readucem competenta, profesionalismul, integritatea, în fruntea institutiilor publice si sã terminãm odatã cu pilãraia, cu nepotismul. Am semnat ieri niste decizii… bãiatul lui, bãiatul lui, bãiatul lui si asa mai departe”, a arãtat premierul.