spot_imgspot_img
5.3 C
Vaslui
19-apr.-2024

Familia Cãciulã a scos milionul pentru hotel, dar n-are bani de gaz

- Advertisement -

Afaceri la Husi

FINAL…Familia deputatului Cãciulã a transat afacerea cu hotelul Cantemir de la Husi. Ieri a fãcut plata de peste 3,5 milioane de lei, în contul lui Exim Bank si se poate spune cã este proprietarul hotelului Cantemir cu acte în regulã. Dupã o licitatie nebunã, în care s-au înscris cinci competitori, iar pretul de pornire aproape s-a dublat, iatã cã Diana Cãciulã, fiica deputatului, care a preluat compania de la tatã, reuseste sã plãteascã pretul destul de piperat al hotelului, dupã ce a licitat peste asteptãri. Achizitia a fost fãcutã pe SC Vasea SRL, companie preluatã de la tatãl sãu, care s-a lãsat de afaceri si a intrat în politicã. Nici reprezentantii bãncii, care au scos acest imobil la vânzare, dupã ce fusese executat silit, nu se asteptau sã obtinã o sumã atât de mare, mai ales cã mai fuseserã douã licitatii si nimeni nu oferise pretul. Surse din mediul de afaceri vorbesc cã fiica lui Cãciulã ar fi fãcut un credit de 600.000 de euro pentru a achita pretul la executorul judecãtoresc, iar plata ar fi fãcut-o la limitã. Termenul era pânã luni si a fost unul destul de strâns, de numai cinci zile de la adjudecarea licitatiei. Acum cã a preluat hotelul are o dilemã. Cine va plãti factura curentã de gaz si electricitate?

Familia lui Cãciulã sãrbãtoreste! De astãzi este proprietarul hotelului Cantemir, o ambitie pe care fiica deputatului si-a împlinit-o. Apropiati ai familiei spun cã Diana Cãciulã si-ar fi dorit mult acest hotel si considerã cã nu a fãcut un pas prudent, având în vedere situatia nu prea roz a economiei românesti. Aceasta a pus la bãtaie bunurile companiei pe care a primit-o de la tatãl sãu, gajând pentru un credit . Suma uriasã de aproape 3,5 milioane de lei pe care a achitat-o cãtre Exim Bank, provine dintr-un credit de aproape 600.000 de euro si diferenta din surse proprii. „Ati scris în ziar cã banii sunt ai deputatului, dar eu vã zic cã nu-i asa. Singura contributie a tatãului Dianei a fost cã aceasta s-a folosit de bunurile primite de la el, odatã cu compania. Vã spun cã nu-i nicio afacere. E ban pe ban, fiindcã Diana va trebui sã plãteascã o ratã de aproape 20.000 de euro pe lunã, multi ani. Probabil se va bucura fiul ei care are acum opt luni. Eu nu mai vãd cum poate sã-ti mai rãmânã bani dintr-o afacere ca asta, dupã ce dai lunar acea sumã la bancã”, a spus un apropiat al familiei.

Fiica lui Cãciulã este încrezãtoare, dar are o dilemã: Cine plãteste gazul si lumina consumate la hotel?

Cheltuielile nu se opresc aici, fiindcã mai are de achitat o sumã de vreo 250.000 de euro, dacã vrea sã intre si în posesia bunurilor din hotel. De la bancã, familia Cãciulã nu a luat decât imobilul si terenul, restul (mobilierul din camere, instalatiile de încãlzire si electrice, aparatura din bucãtãrie si alte accesorii) face obiectul unei alte întelegeri. Însã Diana Cãciulã se aratã entuziastã si vede viitorul ei la hotel în roz. „Astãzi am fãcut plata, nu au fost probleme, urmeazã sã merg mâine la Bucuresti pentru semnarea documentelor si pentru stabilirea detaliilor în ceea ce priveste preluarea. Ne-am înscris la licitatie cu gânduri serioase. Nu este si nu va fi usor. Urmeazã o perioadã dificilã. Stiind cã am câstigat o licitatie, cei de la hotel ne-au sunat sã ne spunã cã le taie gazul si electricitatea. Vom evalua situatia si vom stabili care sunt urmãtorii pasi. Nu vom concedia personalul care lucreazã acum la hotel. Cine vrea sã rãmânã alãturi de noi, este binevenit. Renovarea va fi de duratã”, a spus Diana Cãciulã.

Licitatia pentru hotel a avut si un moment mai special

Licitatia a fost una cu cântec. S-au înscris cinci firme, douã din Husi, printre care si firma familiei Cãciulã, o firmã din Suceava, una din Iasi care reprezenta o companie care se ocupã cu constructia de apartamente noi si un chinez. Din Husi, a participat tot o firmã care se ocupã cu imobiliare, însã s-a oprit la primul pas, undeva pe la 2 milioane de lei. Si chinezul s-a pierdut pe drum, iar când s-a atins pragul de 3 milioane de lei si firma din Suceava a iesit din joc. Au mai rãmas firma familiei Cãciulã si compania din Iasi. S-a cerut o pauzã de o jumãtate de orã si interesant cã dupã revenire, firma din Iasi cere micsorarea pasului de la 100.000 de lei, la 1.000 lei. Licitatia a mai mers un pas, de o mie de lei si iesenii s-au retras. E greu de crezut cã licitezi pânã la 3 milioane de lei fãrã TVA si apoi te opresti, ca sã faci economie de 1.000 de lei. În Husi se vorbeste de o întelegere între cei doi si se poate spune cã pe lângã cele 3,5 milioane de lei achitate bãncii se mai poate adãuga si suma pe care compania din Iasi a primit-o pentru a se retrage. Altfel nu se explicã cum de pasul s-a micsorat la initiativa lor, iar dupã obtinerea acestui deziderat se retrage brusc din licitatie. Economia fãcutã de Cãciulã e fix de 100.000 de lei minus o mie de lei cât a fost pasul, Astfel s-a mai mers un pas, de o mie de lei, fiindcã era obligatoriu si licitatia s-a închis. Si atunci, de ce cel care a pierdut licitatia a mai cerut micsorarea pasului? Cã nu credem cã îi era milã de banii lui Cãciulã, mai ales cã urcase licitatia la 3 milioane de lei? Este clar cã ei s-au înteles, iar economia fãcutã astfel, plus cheltuielile pentru deranj poate fi chiar pretul împãcãrii, ca într-o afacere frãteascã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.