|

Familie din Focșani reţinută pentru TRAFIC DE MINORI! SECHESTRU pe apartamente, case, maşini de lux şi o sumă uriaşă de bani

Patru persoane din Focşani, soț, soție și doi fii, au fost reţinute joi într-un dosar în care se fac cercetări pentru trafic de persoane şi trafic de minori. Cele patru persoane reţinute, dar şi altele, sunt bănuite de anchetatorii vrânceni care fac cercetări în acest dosar, că au exploatat sexual tinere, unele dintre ele minore, acestea fiind obligate să practice prostituţia în ţări precum Italia şi Germania. Banii câştigaţi de fete ajungeau la membrii grupării şi erau investiţi în case şi maşini de lux.

Dosarul este unul mai vechi, iar cele patru persoane au fost reţinute după ce poliţiştii de la Crimă Organizată Vrancea, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, au efectuat joi cinci percheziţii în tot atâtea locaţii de pe raza judeţului. În urma acestora au ajuns la audieri aproximativ 20 de persoane. Surse oficiale spun că membrii grupării, în urmă cu mai bine de 10 ani, au constituit un grup infracţional organizat specializat în traficul de persoane şi trafic de minori. Victimele erau obligate să practice prostituţia atât în ţară cât şi peste hotare.

Sursele noastre spun că până acum au fost identificate cel puţin 10 victime, unele dintre ele minore. De asemenea, sursele au adăugat că sumele de bani obţinute de membrii grupării de pe urma fetelor pe care le obligau să practice prostituţia sunt foarte mari, bani cu care persoanele reţinute au trăit pe picior mare.

După audierile făcute la sediul DIICOT, s-a dispus măsura reţinerii faţă de patru persoane. Astăzi, spun sursele noastre, ele vor fi prezentate magistraţilor de la Tribunalul Vrancea cu propunere de arestare preventivă pentru infracţiunile amintite anterior.

Aceleaşi surse ne-au mai precizat că pe lângă percheziţiile şi reţinerile dispuse în dosar, au fost puse sub sechestru bunuri şi bani. Ar fi vorba de apartamente, case, maşini de lux, dar şi peste 200.000 lei.

Cei patru reținuți au fost plecați din țară și au revenit odată cu declanșarea  pandemiei de coronavirus. Așa au fost prinși pentru că, deși sunt de multă vreme în atenția anchetatorilor, până acum nu au fost găsiți. ….https://monitoruldevrancea.ro/2020/05/15/familie-din-focsani-retinuta-pentru-trafic-de-minori-sechestru-pe-apartamente-case-masini-de-lux-si-o-suma-uriasa-de-bani/