|

Familie din Ivãnesti, rãmasã pe drumuri, dupã ce un incendiu le-a mistuit casa

UMANITAR… O familie din comuna Ivãnesti are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare pentru a depãsi necazul care s-a abãtut asupra ei. În urmã cu o sãptãmânâ, un incendiu i-a mistuit întreaga casã si doar norocul a fãcut ca întâmplarea sã nu se transforme într-o tragedie. Doi copii, un bãietel de doi ani si o fatã în clasa a XI-a, alãturi de pãrinti lor, au rãmas pe drumuri, ba mai mult, tatãl încã se aflã internat într-un spital din Iasi, cu rãni suferite în timpul incendiului.

Incendiul s-a petrecut în seara zilei de 10 septembrie si a ars în totalitate locuinta familiei Luca Carmen Lenuta si Florea Dorin din Blesca, comuna Ivãnesti. Potrivit familiei, cauza a fost un scurt-circuit produs la instalatia electricã. “Toti membrii familiei erau pusi la somn. Doar Dumnezeu stie cum de s-a trezit sotul si a sesizat focul care s-a extins cu mare repeziciune favorizat de timpul cãlduros. În podul casei erau depozitate câteva zeci de coli de tablã, familia având în plan sã schimbe acoperisul. Toatã tabla a fost distrusã. Câteva pachete cu parchet au ars în totalitate. De unul din pereti erau stivuite scânduri pentru asterealã. Si acestea au ars. Au ars toate bunurile din casã. Au ars si furajele depozitate în curte, si unul din atelajele familiei. Au intervenit pe rând, pompierii locali, apoi cei de la Vaslui. Focul a ars cu repeziciune si nimic nu a putut fi salvat. Ba mai mult, în timpul interventiei, sotul a suferit rãni, fiind internat la Spitalul din Iasi. Si mama a suferit arsuri însã de mai micã amploare. Având copil mic, nu a stat internatã, revenind de la spital dupã ce i-au fost tratate rãnile. Cei doi lucreazã în agriculturã. Sotul se pricepe si la zugrãveli fiind solicitat din când în când în localitate si în împrejurimi. Veniturile abia le ajung sã supravietuiascã si sã întretinã fata la liceu”, a povestit Ionel Popa, presedintele Asociatiei “Solidar”.

Familia are nevoie de materiale de constructie pentru o nouã casã

Acesta, alãturi de voluntarii asociatiei, a fãcut deja o vizitã familiei, le-a dus câteva lucruri necesare, însã este nevoie de materiale de constructie, pentru a putea construi o nouã casã celor doi copii. “Noi ne-am deplasat cu câteva lucruri pe care le-am avut în stoc. Am fost sesizati de o doamnã cãreia îi multumim. Multumim tuturor celor ce ne sutin. Datoritã lor am putut interveni în regim de urgentã. Cine doreste sã ajute o poate contacta direct pe doamna Luca la telefon 0743405200. Au nevoie de materiale de constructie în speranta cã vor reusi sã încropeascã un adãpost înainte de sosirea iernii. Cei care doresc sã ajute prin intermediul nostru ne pot contacta la mobil: 0753342654, email asociatia.solidar@yahoo.com. Totodatã alocãm contul în lei: RO84BTRLRONCRT0225705505 sau în euro: RO45BTRLEURCRT0225705501, deschise la Banca Transilvania, Sucursala Vaslui, CIF 32379418, COD SWIFT: BTRLRO22,Titular conturi: Asociatia „Solidar”. În cazul în care veti face donatii în conturile Asociatiei „SOLIDAR” , vã rugãm sã precizati la <detalii platã>: Cazul Luca din Blesca”, a mai explicat Ionel Popa.