|

“FC Vaslui merita un titlu de campioanã”

“La Vaslui aveam mai multi suporteri la antrenamente decât sunt acum pe stadioanele din Liga I”

ÎN FORMÃ…Ionut Balaur poate fi considerat eroul Voluntariului în meciul cu Steaua, meci terminat cu scorul de 2-2. Fundasul vasluian a avut o evolutie foarte sigurã în defensivã, dar si-a ajutat si colegii din atac, cu o pasã de gol de 40 m, la reusita lui Ivanovic.

Într-un interviu acordat pentru Digisport, Balaur vorbeste despre problemele financiare din Liga I, despre campionatele pierdute la mustatã cu FC Vaslui, si despre antrenorii pe care i-a avut la gruparea “galben-verde”

Când crezi cã ai fost mai aproape de titlu în carierã. Cu Vaslui sau cu ASA?
Mai aproape de titlu am fost cu Vasluiul în sezonul 2011-2012, când am terminat la un punct în spatele CFR-ului. La ce echipã a avut Vasluiul, merita mãcar un trofeu si mi-as fi dorit enorm sã cîstig ceva cu echipa din orasul meu. Voiam sã facem oamenii fericiti, pentru cã la acel moment aveam lume mai multã la antrenamente decât am vãzut la meciul de la Cluj din etapa asta (n.r. s-au vândut 4 bilete). Dacã as putea face din douã medalii de vicecampion una de campion, as fi cel mai fericit.

Cum e sã fii cu banii aproape la zi ca fotbalist, dupã ce în ultimii ani ai jucat aproape gratis?

Mã bucur cã am ales sã vin la Voluntari, unde sunt cu banii la zi, avem conditii foarte bune de antrenament, iar munca îmi este respectatã. Zi de zi merg motivat la antrenament si dau totul. La celelalte echipe, unde nu mi-am luat banii, concentrarea nu putea fi aceeasi, oricât mi-as fi impus acest lucru. E dificil sã joci fotbal când nu esti plãtit si cred cã aceste echipe care intrã în insolventã ar trebui retrogradate în Liga a 5-a.

Povesteste-ne un pic despre antrenorii pe care i-ai avut în carierã…Hizo, Ignacio sau Ciobotariu.

Domnul Hizo a fost cel care m-a debutat în Liga 1 ca atacant, din pãcate cu domnul Ignacio nu am putut lucra pentru cã în acea perioadã eram operat de ligamente încrucisate, o operatie ce m-a tinut departe de teren 8 luni. Si domnul Ciobotariu e unul din antrenorii buni ai tãrii, stie sã facã vestiarul sã fie unit. Creeazã o atmosfera bunã în echipa si astfel vii cu entuziasm la antrenament. M-am simtit bine cu dumnealui antrenor.

Crezi cã ai fi reusit mai multe ca fotbalist dacã ai fi fost atacant?

Postul mi l-am schimbat singur pentru cã în acea perioadã Marius Niculae si Mike Temwanjera erau atacanti la Vaslui. Era greu sã îmi fac loc, iar dupã accidentarea lui Gabriel Cânu, la antrenamente jucam fundas central, si o fãceam foarte bine. Astfel, am rãmas acolo. În acea perioadã, cel care m-a învãtat multe despre acest post a fost Ciprian Danciu, fost fotbalist al Craiovei si al lui Dinamo.

Cum e pentru tine viata în Bucuresti?

Pentru un bãiat ca mine, care a venit de la Vaslui, totul e foarte diferit. Aici e multã agitatie, dar m-am adaptat repede pentru cã am mai stat o datã în capitalã, când jucam la Otopeni.