|

Echipa a ajuns la Snagov. Patulea: “In principiu vom juca”. Echipele probabile

UPDATE: Echipa pregatita de Liviu Ciobotariu a ajuns cu cateva minute in urma la Snagov. Atat antrenorul cat si atacantul Adrian Patulea au afirmat ca impotriva Stelei va evolua echipa de baza a Vasluiului. “Daca ne-am deplasat pana aici (n.r. Snagov), eu zic ca vom juca. Suntem deja in intarziere, ne ducem la sedinta tehnica de dinaintea partidei” a declarat Ciobotariu. “In principiu, eu cred ca vom juca” a afirmat si Adi Patulea.

Echipele probabile:
FC Vaslui : Cerniauskas, Bahia, Ortiz, Balaur, Muşat, Razzotti, Madson, Viveiros, Antal, Abelairas, Temwanjera
Steaua Bucuresti : Tătăruşanu, Varela, Szukala, Gardoş, Latovlevici, Pintilii, Prepeliţă, Popa, Stanciu, Tănase, Chipciu

UPDATE : Jucatorii antrenati de Liviu Ciobotariu s-au razgandit pentru a 4-a oara in decurs de 24 de ore. Astfel, astazi la ora 10:00, acestia au luat decizia de a pleca spre Bucuresti pentru a juca meciul cu Steaua. Conducerea clubului vasluian le-a pus la dispozitie autocarul insa situatia este departe de a se linisti. “Am fost anuntati ca echipa mare vrea sa vina la Bucuresti sa joace. Noi le-am pus la dispozitie autocarul, insa la momentul acesta nu stim daca vor intra pe teren.” a declarat Catalin Popa, directorul sportiv al Sporting Club Vaslui. Temerea folosirii echipei mari este alimentata de unele zvonuri, lansate chiar din sanul lotului. Potrivit acestora, exista varianta ca dupa 10 minute de la fluierul de start al arbitrului, jucatorii cu state vechi la echipa vasluiana sa iasa de pe teren, in semn de protest. Pentru a preintampina o astfel de situatie, conducerea administrativa are programata o noua sedinta impreuna staff-ul tehnic si jucatorii inaintea partide.

Pustii Epure si Lazãr merg în Ghencea sã salveze onoarea lui Temwanjera si Antal

PREMIERÃ…Îngenunchiatã de niste jucãtori care nu au avut nicio contributie majorã la echipã (Cordos si portarul Straton), FC Vaslui merge la Steaua cu pustii de la juniori. Rares Lazãr de 16 ani, selectionat la reprezentativa României U16 si Codrin Epure sunt singurii fotbalisti care au mai îmbrãcat, pânã acum, tricoul „galben-verde”, într-un meci amical cu Rapid Suceava.

Dupã nouã sezoane în Liga I si dupã 12 ani de la înfiintare, FC Vaslui se pare cã-si dã duhul. Jucãtorii Vasluiului, în frunte cu Straton si Cordos, au vrut ca echipa lor sã mai înregistreze o premierã, dupã ce patronul lor, Ciprian Damian, s-a fãcut de râs la FRF, cerând neacordarea licentei pentru sezonul urmãtor. În opinia acestuia, FC Vaslui ar fi trebuit sã fie prima echipã din Liga I care nu se prezintã la un meci oficial. Dupã refuzul echipei de a face deplasarea la Bucuresti, chiar si rezervele rezervelor (Nenitã, Buziuc, Mares, Popovici sau Ormenisan) s-au solidarizat cu vestiarul si nu au dorit sã joace cu Steaua. E o decizie surprinzãtoare, mai ales cã puteau debuta în prima ligã, ceea ce demonstreazã cã pe lângã problemele de la club, cineva din afarã si-a bãgat coada. E posibil ca grevistii sã facã jocul unei echipe aflate la retrogradare, fiindcã neprezentarea echipei înseamnã automat aut din Liga 1. Dacã pânã la final Vasluiul pierde toate meciurile, dar se prezintã, mai are o sansã sã râmânã în prima ligã. Nici jucãtorii, în frunte cu Cordos sau Straton, nu ar avea de câstigat, fiindcã neprezentarea în meciul cu Steaua ar conduce la neplata drepturilor TV si, automat, la pierderea ultimilor bani care ar putea intra în visteria clubului. În aceste conditii vitrege, staff-ul clubului a luat decizia sã meargã cu echipa de juniori, în mare parte formatã din copii de la Bârlad si de la Vaslui. La „marele” meci cu Steaua ar urma sã intre în teren, în tricoul galben-verde, niste copii absolut necunoscuti care îsi vor juca sansa vietii. În frunte cu Codrin Epure si Rares Lazãr, juniorii „galben-verzilor” vor da piept cu trupa lui Reghecampf. Va fi un meci de povestit nepotilor de acesti pusti curajosi, care merg la Bucuresti sã spele rusinea unor jucãtori precum Temwanjera, Antal, Celeban sau Balaur, care au încasat de la Vaslui sume foarte mari de-a lungul carierei lor.

Pustii curajosi

LECTIE DE ONOARE… Ca-n rãzboiul de independentã, când nouã vasluieni în frunte cu Penes Curcanu’ mergeau sã dea piept cu cea mai mare putere din Balcani, 16 pusti, din Vaslui si Bârlad, merg sã se lupte cu campionii României într-un meci care ar putea fi ultimul pentru FC Vaslui.

Pãrãsiti de jucãtorii primei echipe, în Ghencea, pentru FC Vaslui au venit juniorii sã salveze onoarea. Deplasarea la Bucuresti o face un pusti de 15 ani, care nu va fi în lot, dar va încuraja echipa din tribune. Iatã ce declarã cel mai „experimentat” jucãtor de la FC Vaslui, Rares Lazãr, jucãtorul nationalei României U16: „Nu mã asteptam ca la vârsta mea (n.r. 16 ani) sã debutez în Liga 1, într-un meci cu Steaua. Va fi un meci teribil de greu pentru mine, dar nu mã las si voi juca pânã puterile mã lasã”.