|

FC Vaslui s-a impus în derby-ul Ligii a IV-a (foto)

Au stins Flacãra

MAI BUNI…FC Vaslui s-a distantat în fruntea clasamentului ligii a IV-a dupã ce a trecut, sâmbãtã seara, de Flacãra Muntenii de Sus cu scorul de 3-1. Partida de pe Municipal nu a fost deloc usoarã pentru “galben-verzi” chiar dacã în minutul 30 conduceau deja cu 2-0. Oaspetii au trecut primii pe lângã deschiderea scorului, iar în repriza a doua, la 2-1, au avut mai multe ocazii de a egala. În decursul celor 90 de minute ambele echipe au practicat un joc peste nivelul campionatului judetean, care a încântat asistenta prezentã în tribune, formatã din aproximativ 1000 de spectatori.

Anuntatã ca derby-ul ligii a IV-a, confruntarea dintre FC Vaslui si Flacãra Muntenii de Sus si-a onorat “statutul”, atât în tribune cât si pe teren. Dupã un prim-sfert de orã de tatonãri, jucãtorii celor douã formatii au lãsat garda jos, creând mai multe ocazii la ambele porti. Primii care au deschis scorul au fost vasluienii, în minutul 26, prin Cãtãlin Solomon. Dupã doar douã minute, tabela indica 2-0, dupã ce Gabriel Cosovãt l-a executat pe portarul Munteniului de Sus cu un sut la coltul lung. Oaspetii au revenit mai determinati de la vestiare, iar în minutul 50 au redus ecartul, prin Paul Ponea, dupã o eroare în defensiva vasluianã. Încurajatã de reusita din debutul reprizei secunde, Flacãra a pus stãpânire pe joc, trecând de câteva ori pe lângã egalare. N-au reusit si pentru cã, în meciul de sâmbãtã, “galben-verzii” au avut, în Cristian Sonea, Ovidiu Olaru, Sebastian Grigoras si Alexandru Bãdit un adevãrat zid, care nu a lãsat sã treacã nimic spre poarta apãratã de Sebastian Bãdit. În minutul 73, sansele celor de la Flacãra de a pleca cu un punct de pe Municipal au fost spulberate de Robert Chirilã, care l-a suprins pe golkeeperul oaspetilor cu un sut din afara careului. S-a terminat 3-1, rezultat care îi distanteazã pe vasluieni la trei puncte în fruntea ligii a IV-a.

Autoritãtile locale, prezente la meci

La meciul de sâmbãtã, de pe Municipal, au asistat si autoritãtile locale si judetene, reprezentate de Dragos Cazacu, viceprimarul municipiului Vaslui, Ciprian Trifan, vicepresedintele Consiliului Judetean si Mircea Gologan, subprefectul judetului Vaslui. Acestia au urmãrit partida din gura tunelului care duce la vestiare si s-au arãtat impresionati de numãrul mare de spectatori prezenti la stadion. Sã sperãm cã într-un viitor nu foarte îndepãrtat sportul rege se va bucura, din nou, de sprijinul autoritãtilor, pentru ca vasluienii au arãtat, si sâmbãtã, cã vor fotbal la ei în oras.