|

UPDATE – Starea de sănătate a Floricăi se îmbunătățește


Starea de sănătate a Floricăi se îmbunătățește, susține medicul Bogdan Popa: “Pentru prima dată de când a fost internată, m-a recunoscut, a vorbit și mi-a zâmbit”

Florica Andrei, 43 de ani, femeia din Ghermănești, comuna Drânceni, adusă pe 18 martie la spitalul Huși în stare extrem de gravă, dar care, în prezent, printr-un efort susținut al medicilor hușeni, ea dă semne de vindecare, în ciuda prognosticului rezervat de supraviețuire, va fi trimisă la Iași, pentru rezolvarea unei complicații pulmonare. “Din punct de vedere chirurgical, starea ei este foarte bună. Rămâne însă o complicație pulmonară care a apărut, dar care sperăm să o rezolvăm cu ajutorul colegilor de la Iași, demersurile în acest sens fiind deja inițiate. Dar ea va reveni apoi în spitalul Huși. Ieri am fost convins că tratamentul aplicat indică o îmbunătățire reală a stării sale, după ce, pentru prima dată de când a fost internată, m-a recunoscut, a vorbit și mi-a zâmbit. Da, într-adevăr, în opinia mea a fost un caz foarte complicat, dar care sunt șanse să se termine cu bine. Șansele de supraviețuire ale femeii au crescut până la 70%, din punctul meu de vedere”, a spus medicul Bogdan Vasile Popa, cel care s-a ocupat de caz.

Femeia bãtutã mãr de la Husi, între viatã si moarte

COMPLICAT…Starea femeii în vârstã de 43 ani de la Ghermãnesti, Florica Andrei, adusã pe 18 martie la spitalul Husi cu organele interne strivite ca urmare a bãtãii primite, spun vecinii, de la concubinul sãu, dã semne de evolutie favorabilã. Chiar dacã i s-au dat doar 20% sanse de supravietuire, iar în cavitatea sa abdominalã i s-au gãsit nu mai putin de 4,5 litri de sânge si puroi, acum, spun medicii huseni, lucrurile au evoluat în directia bunã si, exceptând temerea unor complicatii pulmonare, se sperã mult în recuperarea pacientei. Desi este clar cã la mijloc a fost vorba despre lovituri dure primite de victimã, Florica nu vrea sã îl dea în vileag pe agresor. Le-a spus medicilor cã… a cãzut din cãrutã. “Pe sãptãmânã, personal, tratez cam 6 persoane agresate, multe dintre ele femei, dar niciodatã nu am mai întâlnit un caz atât de grav”, a spus medicul care s-a ocupat de caz, dr. Bogdan Vasile Popa.

“Sã stai acasã zile în sir, cu aceastã cantitate de sânge si puroi în abdomen, este ceva de neconceput”, a spus medicul Popa, coodonatorul echipei care a actionat pentru salvarea Floricãi. “Dupã 20 de minute din momentul aducerii sale la spital, s-a intrat în operatie. A suferit trei interventii chirurgicale. Diagnosticul ei este unul care aratã starea gravã în care a ajuns aceastã persoanã la noi: hemoperitoneu suprainfectat, hematom splenic subcapsular, laceratii hepatice, contuzie gastricã, contuzie pancreaticã hemoragicã, contuzie renalã dreaptã cu hematom retroperitoneal si contuzie mezocolon transvers. Stiti ce înseamnã toate acestea?! Pur si simplu, un om sfãrâmat în bãtaie. Cu toate acestea, ea încã încearcã sã îl protezeje pe cel care a agresat-o, spunându-ne cã a cãzut din cãrutã. Politia va trebui sã facã cercetãrile de rigoare. Noi, echipa de medici care am lucrat la caz, avem grijã ca ea sã îsi revinã. Din fericire, sansele sale de a-si reveni complet au crescut la peste 50%, ceea ce ne face sã fim foarte optimisti”, a spus medicul Bogdan Vasile Popa.

“Am lucrat în echipã”!

“În acest caz care a fost, practic, o mare provocare pentru noi, pentru spitalul nostru, am lucrat în echipã cu dr. Ailincãi Camelia, cu doamna dr. Rotaru Livia, care are un mare merit în tot ce am reusit noi sã facem pânã acum, beneficiind apoi si de largul concurs al conducerii spitalului, respectiv doamna dr. Lucia Rotaru, care a fãcut rost de sângele din acea grupã foarte rarã, AB4 negativ, în cel mai scurt timp, iar în asemenea situatii, stim cã timpul este cel mai pretios. Le multumesc tuturor! De altfel, este prilejul sã punem accentul pe faptul cã numãrul victimelor prin agresiune este în crestere. Eu fac de gardã cam de trei ori pe sãptãmânã si, în medie, cam de fiecare datã sunt cel putin douã persoane agresate. Unele stau acasã si se adreseazã târziu medicului, ceea ce agraveazã situatia”, a precizat dr. Bogdan Popa.