|

Femeie din Fâstâci, în stare gravã dupã ce a fost înjunghiatã de sot

NEÎNTELEGERI… O femeie din satul Fâstâci, comuna Cozmesti, a ajuns la spital, joi seara, în stare gravã, dupã ce a fost înjunghiatã de propriul sot cu un cutit în plãmân. Deocamdatã nu se cunosc motivele pentru care bãrbatul a recurs la acest gest, însã vecinii spun cã astfel de incidente se petrec cu regularitate în casa celor doi. Nu mai târziu de luna trecutã, fiica lor a ajuns si ea la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, dupã ce a fost arsã pe mânã cu vãtraiul. Pentru cã viata femeii a fost pusã în pericol, oamenii legii au întocmit dosar penal pentru sãvârsirea înfractiunii de tentativã de omor, iar dosarul a ajuns pe masa procurorilor Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui.

În luna ianuarie a acestui an, un scandal de proportii zguduia linistea comunei Cozmesti, dupã ce Ionela C., o adolescentã de 16 ani, fusese bãtutã si arsã cu vãtraiul de concubinul ei de 44 de ani, la care locuia. La acea vreme, oamenii din sat spuneau cã fata a ales sã renunte la scoalã si sã plece de acasã din cauza pãrintilor, care adesea o bãteau. “Copila se trage dintr-o familie necãjitã, cu pãrintii consumatori de alcool. Aproape cã nu era sãptãmâna ca cineva sã nu se batã în casa aia”, declarau, în urmã cu o lunã, vecinii adolescentei.

Joi a venit rândul mamei

Vorbele acestora s-au adeverit joi, dupã ce mama fetei a ajuns la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, înjunghiatã cu un cutit în plãmân. Agresorul a fost chiar sotul ei, iar scandalul ar fi pornit dupã ce au fost bãute mai multe pahare de vin. Din ce cauzã a vrut bãrbatul sã-si omoare nevasta, deocamdatã nimeni nu stie. Cert este cã femeia a ajuns la spital cu o ranã destul de gravã, motiv pentru care medicii vasluieni au decis transferul ei la Iasi. Potrivit reprezentantilor IPJ Vaslui, în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru sãvârsirea infractiunii de tentativã de omor. Dosarul a ajuns pe masa procurorilor Parchetului de pe lângã Tribunalului Vaslui.