|

Femeile primar, specie pe cale de disparitie in judetul Bacau

- doar trei doamne au reusit sa se impuna pe fotoliul de primar in urma alegerilor din 10 iunie u cele trei primarite sint Mihaela Badic (PNL) la Helegiu, Veronica Dontu (PSD) la Tamasi si Irina Argatu (PDL) la Sarata – in mandatul trecut au ocupat functii de primar numai putin de noua femei la nivel de judet

Dupa alegerile locale din 10 iunie, doamnele cu functii de primar au ajuns pe cale de disparitie. Daca in urma alegerilor din 2008 nu mai putin de noua doamne reuseau sa ocupe fotolii de edil, acum doar trei au obtinut voturile necesare sa ajunga primar. Doua dintre acestea, Mihaela Badic (PNL) la Helegiu si Veronica Dontu (PSD) la Tamasi au reusit performanta sa isi pastreze functiile, in timp ce Irina Argatu (PDL) este incepatoare in politica, cistigind primaria comunei Sarata.

Primarita din Sarata, aparata de sotul bodyguard

Am incercat sa vorbim cu Irina Argatu, noul primar de Sarata. Ea este sotia fostului primar, Vasile Argatu, tot pedelist. De aceea l-am contactat pe el, pe mobil, sa ne ajute cu un numar de telefon la care poate fi contactata sotia. La fel ca si in cazul celorlalte doamne am vrut sa stim care sint prioritatile mandatului lor si cum este sa fii femeie primar intr-o lume de primari barbati. Sotul s-a transformat imediat in bodyguard. “Lasati-mi sotia in pace. Ne-ati facut in toate felurile, lasati-ne in pace ca nu mai vrem sa auzim de nimeni. De toate ne-ati facut in campania asta electorala!”, a rabufnit sotul, iritat la culme.

Mihaela Badic, la al treilea mandat de primar la Helegiu

Penelista Mihaela Badic este la al treilea mandat de primar in comuna Helegiu. A cistigat la o diferenta de o mie si ceva de voturi in fata celui de-al doilea clasat, fapt care i-a asigurat un procent de peste 65%. “Eu nu mi-am facut campanie. Mi s-a parut nepotrivit sa ma apuc sa le spun oamenilor cine sint dupa doua mandate de primar. Imi propun ca acest al treilea mandat sa fie pentru mine cel mai bun administrativ. Primul mandat a fost cel mai bun in investitii. In al doilea, poate si din cauza crizei, a guvernarii care a fost, am reusit mult mai putine. Am lucrat insa multe proiecte pe fonduri europene si nu numai, a caror rezultate se vor vedea insa in acest nou mandat. Sper sa avem o colaborare mult mai buna acum la nivel judetean si central. Nici o data ca primar nu am simtit ca sint favorizata sau sanctionata pentru ca sint femeie. Doar in campaniile electorale de la contracandidati. Poate ca femeie, un punct slab este ca atunci cind te implici intr-un proiect si nu iese asa cum vrei, pui mai mult suflet si suferi mai mult, transpui totul si in plan personal”, a declarat Mihaela Badic.

Veronica Dontu a lasat PDL-ul cu buza umflata pentru comuna Tamasi

Veronica Dontu a schimbat macazul, de la PDL la PSD, inainte de caderea guvernului PDL. I-a lasat pe pedelisti cu buza umflata, preferind comuna Tamasi. “Eu mereu am spus ca politica pentru mine inseamna comuna Tamasi si nu un partid politic, indiferent care este el. Am avut un procent de peste 70%, iar acum urmeaza sa pun in aplicare ceea ce am promis in platforma mea program. Mai avem de asfaltat doi km de ulitie, pentru ca 16 km de durm i-am asfaltat cu finantare europeana. Mai avem un program cu fonduri nerambursabile pentru modernizarea parcurilor si constructia altora noi, pe care sper sa il finalizez pina in toamna. Imi propun sa termin de modernizat scolile, sa construim in parteneriat cu CJ Bacau, un pod plutitor peste Siret si multe alte proiecte. Faptul ca sint femeie m-a ambitionat mai mult, mai ales in ultima saptamina de campanie, cind atacurile au fost mai dure si s-a aruncat cu mult noroi. Aceasta nu inseamna ca nu lasa insa urme”, a declarat Veronica Dontu.

www.ziaruldebacau.ro