|

Fernando Varela, fundasul care a dinamitat campionatul grec

Fotbal international

SCANDAL… Fostul fundas central al echipei FC Vaslui a marcat golul decisiv în derby-ul campionatului grec, dintre PAOK Salonic si AEK Atena, însã arbitrul central al partidei i-a anulat reusita, pe motiv de ofsaid. De aici si pânã la un scandal imens nu a mai fost decât un pas. Patronul celor de la PAOK a intrat cu un pistol pe teren si a început sã ameninte brigada de arbitrii. Meciul a fost întrerupt si cel mai probabil echipa fostului jucãtor al Vasluiului va fi aspru sanctionatã. Potrivit fostului arbitru international, Adrian Porumboiu, un eveniment asemãnãtor s-a petrecut si în campionatul românesc, în 2012, la derby-ul dintre U Cluj si CFR Cluj, când arbitrul Tudor a întrerupt partida ca urmare a incidentelor ce au avut loc pe teren între jucãtorii celor douã combatante. Meciul s-a rejucat ulterior, iar titlul a fost cîstigat de CFR în detrimentul lui FC Vaslui.

PAOK Salonic – AEK Atena, meciul care putea schimba liderul în Grecia, a fost întrerupt în minutul 90, la scorul 0-0, dupã un scandal izbucnit în urma golului anulat lui Varela. În minutul 90, fostul fundas al Vasluiului a înscris la un corner. Stadionul lui PAOK a explodat în acel moment. Initial, arbitrul Kominis a validat golul. Apoi, la protestele oaspetilor, s-a dus la margine, pentru a discuta cu asistentul. Mauricio, mijlocasul gazdelor, era în ofsaid când Varela a lovit mingea. Nu a atins-o, însã a pãrut cã vrea sã o trimitã în plasã.

Cu pistolul pe teren

Scos din sãrite de decizia centralului, patronul celor de la PAOK Salonic a coborât de la oficialã si a intrat pe teren, pentru a cere explicatii brigãzii de arbitri. Jucãtorii au încercat sã-l calmeze. Mai ales Varela. Finantatorul lui PAOK, care avea un pistol la brâu, le-a fãcut semn “alb-negrilor” sã se retragã la vestiare. Meciul a fost suspendat.

“E o metodã brevetatã si în România”

Scandalul din campionatul grec nu este unic. În 2012, la derby-ul dintre U Cluj si CFR Cluj, arbitrul Tudor a întrerupt partida ca urmare a incidentelor ce au avut loc pe teren între jucãtorii celor douã combatante. Meciul s-a rejucat ulterior, iar titlul a fost cîstigat de CFR în detrimentul lui FC Vaslui. Adrian Porumboiu, finantatorul de atunci al grupãrii “galben-verde” a comentat incidentele din Grecia, dar si episodul din urmã cu sase ani, când echipa lui a fost dezavantajatã. “Cred cã din România i-a transmis Vassaras postmeridian arbitrului sã termine partida. Asa i s-a spus si lui Alexandru Tudor de cãtre 2 mahãri din Federatie, cã titlul trebuie sã ajungã la CFR în 2012. Tudor a spus cã si-ar tãia si o mânã spunând cã e corect, dar mai bine si-ar tãia capul. Se întâmplã si la ei. Pistoalele au dispãrut si la noi, în rest totul e asemãnãtor. O sã-i trimitã pe unii pe la puscãrie, apoi se linisteste campionatul. E o metodã brevetatã si în România. Patronul lui PAOK era în misiune, de asta avea pistolul la el. Acest trend al violentei e specific fiecãrei societãti si nimic nu mai are frontiere”, a declarat Adrian Porumboiu.