|

Festivalul “Ritmurile tineretii”, la Casa de Culturã

START… Peste o sutã de concurenti din Vaslui, dar si din Iasi, vor participa mâine si poimâine la cea de-a XXIV-a editie a Festivalului de dans si gimnasticã “Ritmurile tineretii”. Acestia îsi vor demonstra calitãtile de sportivi pe misãcãri de aerobic, dans modern, dans popular, contemporan, clasic ori balet, iar la final vor fi rãsplãtiti cu diplome si trofee. Evenimentul va avea loc la Casa de Culturã, în intervalul orar 09:00-15:00. Accesul în salã se va face pe baza unui bilet în valoare de 6 lei, ce poate fi achizitionat la intrare.

La acest festival, concurentii participã individual, în perechi, în grupuri, formatii sau ansambluri de dansuri. Pot evolua la urmãtoarele genuri: gimnasticã (aerobic, artistic, ritmic, piramide, mânuiri obiecte, majorete), dans modern (sportiv, latino, breack dance), dans popular (contemporan, stilizat, din dansul popoarelor, fantezii coregrafice), dans cu tem, clasic, balet, jocuri muzicale. Festivalul este organizat de Casa de Culturã Vaslui, împreunã cu Primãria Municipiului Vaslui, Inspectoratul Scolar Judetean si Asociatia judeteanã “Sportul pentru toti” Vaslui.

20 de trofee puse în joc

“Suntem bucurosi cã putem duce mai departe traditia acestui concurs si cã elevii sunt în continuare receptivi la acest eveniment. În total, pânã la acest moment, s-au înscris 104 formatii de gimnasticã si dans din judetul Vaslui, dar si din Iasi. Sunt multe formatii din mediul rural (Zorleni, Feresti, Laza, Bogdana etc.), ceea ce zic eu cã e foarte bine, pentru cã acolo e putin mai greu de pãtruns cu activitãti extrascolare. Avem în plan sã îi rãsplãtim cu diplome si 20 de trofee. Din pãcate, am fost nevoiti sã mãrim putin pretul biletului de la intrare. Anul acesta va costa 6 lei, cu 1 leu mai mult fatã de anul trecut. Eu sper sã fie o editie foarte frumoasã, mai ales cã va coincide si cu Serbarea Florilor, iar aici, în Casa de Culturã, vor fi expuse si flori, plante pe care copiii, pãrintii acestora, dar si educatoarele sau profesorii coordonatori le pot vedea în premierã”, a declarat directorul Casei de Culturã, Ionel Bordeianu.