|

Festivalul „George Enescu” la Bârlad!

LUMEA ÎN ARMONIE… În câteva zile, mai precis joi, 5 sepembrie, bârlãdenii vor fi gazdele unei sectiuni a Festivalului International „George Enescu”, care se va desfãsura la Teatrul „V.I.Popa”. În cadrul Sectiunii „Festivalul Greorge Enescu” în tarã, la Bârlad va concerta Camerata Regalã, la ora 18:00. Concertul din cadrul Festivalului „George Enescu” va fi condus de Constantin Adrian Grigore- dirijor, solist- Rebekka Hartmann (vioarã), Alexandra Velniciuc -narator si Doru Marin-regizor artistic si director multimedia. Din program: Vivaldi Anotimpurile op. 8; Mozart „Eine kleine Nachtmusik” în sol major; KV 525 Holst Suita Sf. Paul op. 29.

Ediția 2019 a Festivalului International George Enescu va fi cea mai extinsã de pânã acum. Unsprezece orase din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului International George Enescu din acest an, fatã de sapte orase în editia anterioarã. Publicul va avea ocazia sã participe, sub egida festivalului, la concerte sustinute de artisti internationali împreunã cu ansambluri si orchestre locale în Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Sibiu, Târgu Mures, Bacãu, Bârlad, Târgoviste, Satu-Mare si Piatra Neamt, pe lângã evenimentele care se desfãsoarã timp de 23 de zile, la Bucuresti.

Doru Marin Iulian

A adus Festivalul „George Enescu” în orasul natal!

Regizorul de scenã, bârlãdeanul Doru Marin Iulian, care în decembrie 2017 a primit titlul onotific de „Cetãtean de Onoare al Municipiului Bârlad” a promis cã va promova Bârladul, pentru a-l include în cadrul Festivalului International „George Enescu” 2019. „Am vãzut Muzeul din Bârlad, Pavilionul Marcel Guguianu, sunt extraordinare, unice în tarã, puteti sã promovati aceste valori”, a spus Doru Marin, care, în calitate de organizator si regizor de scenã al Festivalului International „George Enescu” chiar se tine de cuvânt: a adus la Bârlad acest prestigios festival. Pe 5 septembrie, la ora 18:00, în cadrul unei sectiuni a festivalului, va urca pe scenã pentru un concert sustinut cu o vioarã Stardivarius, Rebekka Hartman, din Germania, precum si Camerata Regalã, ansamblu aflat sub Înaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Printul Radu al României, o altã personalitate cu puternice legãturi la Bârlad. Regizorul Doru Marin a precizat cã a fost inspirat, pentru a introduce Bârladul pe harta Festivalului International „George Enescu” de un articol apãrut în 2013 în ziarul Vremea Nouã, unde era sugerat organizatorilor o asemenea onoare ce meritã acordatã unui oras cultural ca Bârladul. Pentru cã numãrul locurilor din sala teatrului bârlãdean este mic (circa 300), iar cererile de bilete sunt foarte multe, Primãria Bârlad împreunã cu organizatorii cautã solutii pentru ca vizionarea concertelor sã poatã fi gratuite, pe bazã de invitatii la teatru si pe bazã de ecrane mari montate în Parcul Teatrului pentru ca melomanii sã poatã urmãri desfãsurarea acestui unic concert. CLM Bârlad a aprobat alocarea sumei de 10 000 de lei pentru desfãsurarea Festivalului „George Enescu” la Bârlad. Nu putem sã nu multumim consilierului bârlãdean Dorin Apostu, un mare prieten al regizorului artistic Doru Marin, care a fãcut si el tot posibilul sã ajungã la Bârlad acest mare Festival „George Enescu”.