|

FETE ATACATE CU CUŢITUL PE STRADĂ

Plimbările pe străzile municipiului devin din ce în ce mai nesigure. Marţi, un individ înarmat cu două cuţite a urmărit două adolescente şi l-a ameninţat pe tânărul care le-a sărit în ajutor. Într-un final, suspectul, un tânăr în vârstă de 27 de ani, din comuna Avrămeni, a fost reţinut de poliţişti şi acuzat de ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Scenele incredibile s-au petrecut marţi, când cele două tinere, în vârstă de 18 şi respectiv 15 ani, mergeau pe o stradă din oraş şi au observat că un individ se ţine scai după ele. Unde mergeau ele, individul era în urma lor. Realizând că sunt în pericol, adolescentele l-au chemat în ajutor, prin telefon, pe un prieten în vârstă de 17 ani, cu care s-au întâlnit în faţa unui complex comercial din municipiu. Culmea este că urmăritorul nu s-a lăsat intimidat, ci a scos cuţitele pe care le avea ascunse pe sub haine şi l-a ameninţat pe amicul venit să le apere.

Tinerii au reuşit să se refugieze în incinta complexului şi au sunat la 112, iar poliţiştii au reuşit să-l prindă pe individul care încerca să se ascundă prin zonă. Imobilizat, suspectul a fost condus la sediul poliţiei pentru cercetări, după care a fost reţinut pentru 24 de ore, el petrecând noaptea de marţi spre miercuri în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Val de agresiuni pe străzi

Deşi intervenţia poliţiştilor a fost una promptă, cazul vine după alte incidente care dovedesc că străzile devin din ce în ce mai periculoase. În urmă cu numai două săptămâni, alte două tinere din municipiul Botoşani au fost atacate pe strada Primăverii de un individ în vârstă de 76 de ani, cu afecţiuni psihice, tinerele reuşind să scape şi datorită intervenţiei unui trecător. Şi atunci atacatorul a fost ridicat imediat de poliţişti, amendat cu 200 de lei şi internat la Secţia de psihiatrie. Asta pentru că individul lovise în urmă cu numai câteva zile o altă femeie.

O altă scenă violentă a avut loc în iunie, pe aleea din spatele parcului „Mihai Eminescu”. Atunci, un grup de elevi a trecut pe lângă nişte tineri aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, iar la un moment dat unul dintre cei băuţi a scos un cuţit şi l-a înjunghiat în abdomen pe unul dintre elevi. Rănit, acesta din urmă a ajuns la spital, iar cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor de la Biroul de Investigaţii Criminale Botoşani. Identificat de anchetatori, agresorul a fost reţinut pentru cercetări.

La toate acestea se adaugă jafurile comise asupra femeilor. La începutul anului, o femeie care mergea pe strada Primăverii a fost prădată de un individ necunoscut, care a lovit-o şi i-a furat poşeta.

Cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor, iar în urma investigaţiilor anchetatorii au ajuns la Ionuţ I., în vârstă de 26 de ani. Acuzat de tâlhărie calificată, el a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv.

Legi mult prea blânde …https://www.monitorulbt.ro/prima-pagina/2019/10/17/fete-atacate-cu-cutitul-pe-strada/