|

Fetitã de 9 ani, la un pas de a fi violatã de un vecin

La sediul Politiei municipiului Vaslui au fost chemati, la audieri, martorii care pot face luminã în acest caz.

APUCÃTURI BOLNÃVICIOASE

MIC SI RÃU….Caz incredibil petrecut într-o locuintã din Zona Industrialã, acolo unde o copilã de 9 ani a trecut prin clipe de cosmar. Fetita a fost dezbrãcatã de un vecin de 14 ani, cunoscut cu problemele de comportament si doar lacrimile ei si a altor doi copii mici au scãpat-o de la o experientã traumatizantã. Copila a povestit mamei prin ce a trecut si aceasta a anutat autoritãtile. Cazul a fost preluat de politistii vasluieni astfel cã, ieri, pãrtile implicate au fost aduse la audieri. De asemenea, copila de 9 ani a fost supusã si unui examen medico-legal. Minorul agresor a fost audiat, în prezenta unui psiholog de la DGASPC Vaslui. Cazul va fi adus în fata unui procuror care va dispune ce mãsuri se vor lua. Este posibil ca minorul de 14 ani sã fie întrodus într-un program special de supraveghere de cãtre specialistii Protectiei Copilului Vaslui si copila care i-a cãzut victimã sã fie consiliatã psihologic.

Lipsa de supraveghere si de interes fatã de educatia celor mici poate duce, uneori, la adevãrate drame. Este si cazul unei copile de 9 ani care a cãzut victimã unui vecin de 14 ani. Agresorul, domiciliat la blocurile din Zona Industrialã si cunoscut de cãtre vecini ca un copil cu probleme de comportament, a fost acuzat, de cãtre mama fetitei, de agresiune sexualã. Mai exact, minorul de 14 ani ar fi dezbãcat copila de haine, dar aceasta a scãpat de o eventualã agresiune dupã ce a început sã plângã. Agresorul s-a speriat si si-a lãsat victima sã plece. Aceasta a mers la mama ei si i-a povestit totul. Femeia a anutat autoritãtile si ieri, ambele tabere au fost aduse la audieri. Femeia în casa cãreia s-a petrecut grozãvia, aratã cu degetul cãtre pãrinti si spune cã nepãsarea lor poate duce si la asemenea monstruozitãti. “Copilul acesta stã mai mult singur. Maicã-sa este la muncã si e genul de femeie care-i mai fug ochii. Tatãl munceste în constructii la o firmã din Bucuresti si vine din când în când pe acasã. Sunt cinci frati si cea care le are, mai mult, grija, este sora lor mai mare, de 16 ani. Povestea cu agresiunea sexualã a avut loc acum douã zile în urmã. Bãiatul ãsta de 14 ani mai venea pe la mine pe acasã. Nu stiu cum a reusit sã o ademeneascã, în locuintã, pe copila aceasta de 9 ani. Am înteles cã a dezbãcat-o de toate hainele, dar nu i-a mai fãcut nimic. Copila si doi frati mai mici au început sã plângã. Agresorul s-a speriat si a lãsat-o sã plece. Este grav ce s-a petrecut, chiar dacã la mine în casã. Nu vreau sã mã gândesc ce s-ar fi întâmplat dacã nu începea sã plângã. Plus cã, dacã are asemenea apucãturi de la o vârstã asa fragedã, nu e bine deloc. Ce se va întâmpla când mai creste?! Plus cã este un copil cu probleme de comportament, a mai fãcut necazuri si e si lãsat nesupravegheat de cãtre pãrinti”, povestesc martorii. Cazul a ajuns si în atentia politistilor asa cã pãrtile implicate si martorii au fost audiati de cãtre oamenii legii în prezenta psihologilor de la DGASPC Vaslui. De asemenea, minora de 9 ani a fost supusã unui control amãnuntit de cãtre specialistii în medicinã legalã.

Minorul de 14 ani riscã sã ajungã la”scoala de corectie”

În cauzã, politistii au întocmit dosar penal si agresorul urmeazã sã fie supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacã, în momentul comiterii faptei, avea sau nu discernãmânt. Tinând cont de gravitatea faptei comise si de faptul cã, începând cu vârsta de 14 ani, minorii au rãspundere penalã, bãiatul poate ajunge sã dea socotealã în fata unui judecãtor si poate fi trimis cãtre un centru de reeducare juvenilã. Soarta lui este acum în mâna anchetatorilor.

Copila de 9 ani, sora fratilor salvati de la înec din râul Bârlad

În urma declaratiilor martorilor si a vecinilor, copila agresatã este sora celor doi frati care, la jumãtatea lunii iulie, au fost la un pas sã-si piardã viata într-un râu, dupã ce au ajuns la circa 700 m în aval de podul CET de peste râul Bârlad. Potrivit martorilor, copilul de 7 ani a cãzut de pe malul abrupt al râului, s-a lovit la cap, dupã care s-a rostogolit si a ajuns cu fata în jos în apa. Fratele sãu a încercat sã îl salveze, dar a fost cât pe ce sã se înece, nestiind sã înoate. În sprijinul celor doi frati au intervenit alti doi minori, cu vârste de 15, 16 ani. Acestia i-au scos din apã si au sunat la numãrul unic pentru situatii de urgentã, 112. A intervenit echipajul TIM de la Detasamentul Vaslui, o ambulantã tip C de la SAJ Vaslui si un echipaj de jandarmi.