|

Fetita din Fruntiseni se zbate între viatã si moarte dupã ce a poftit la fursecuri! | FOTO | VIDEO

TRAGIC…Caz socant în comuna Fruntiseni unde o fetitã de 7 ani a fost strivitã de un dulap pe care se urcase, stiind cã acolo mama sa a pus niste fursecuri. Corpul de mobilier s-a dezechilibrat si a cãzut peste Andreea Alexandra, rãnind-o în zona capului. Fata a fost descoperitã de tatãl ei, într-o baltã de sânge. A fost preluatã de un echipaj medical si transportatã la spital, iar ulterior a fost transferatã cu elicopterul la Iasi. Fetita a fost diagnosticatã cu fracturã de bazã de craniu si a fost transferatã de urgentã la Spitalul de Neurochirurgie Iasi, fiind în stare gravã.

Ambulanta Bârlad a fost solicitatã ieri la prânz în comuna Fruntiseni, la cazul unei fetite de 7 ani, peste care cãzuse un dulap. La fata locului cadrele medicale au gãsit fetita cu capul strivit, având otoragie, din cauza faptului cã peste ea cãzuse un corp de la o servantã. Fata sosise de la scoalã si stia cã mama ei fãcuse fursecuri, pe care le pusese pe servantã, în casã. Andreea s-a dus la servantã, era singurã în încãpere, mama fiind la bisericã iar tata fãcea treabã prin curte. Când s-a urcat pe servantã, aceasta s-a prãbusit peste ea, rãnind-o grav în zona capului. Tatãl ei a vãzut cã nu mai iesea din casã si s-a dus sã vadã ce face, gãsind copilul într-o baltã de sânge, strivitã de dulap. A sunat la 112, iar SAJ Vaslui a trimis de la Bârlad ambulanta cu medic. Fata era în stare gravã, avea otoragie (îi curgea sânge pe urechi), traumatism cranio cerebral sever si probabil mai multe leziuni la cap, fiind stabilizatã si transportatã la spitalul din Bârlad. Aici a fost preluatã de cadrele medicale de la Urgente si dusã imediat la Computerul Tomograf pentru analiza imagisticã a leziunilor produse la cap. Accidentul casnic s-a întâmplat în jurul orelor 13.00, fetita a fost adusã la spital la Bârlad în jurul orelor 13.45 iar rezultatul (citirea) analizei de la CT a durat pânã în jurul orelor 16.30, când a fost solicitat în mare grabã elicopterul pentru a fi transferatã la Iasi. „S-a depistat o fracturã de bazã de craniu, astfel cã s-a impus imediat transferul la Iasi, starea fetei fiind destul de gravã”, a precizat Adrian Gheorghiu, purtãtorul de cuvânt al spitalului bârlãdean. La orele 17.00, elicopterul SMURD Iasi a preluat-o pe Andreea Alexandra si a dus-o la clinica de neurochirurgie Iasi. Starea fetitei era însã deterioratã vizibil, medicii fiind rezervati în privinta pronosticului de supravietuire.

Se naste o întrebare: de ce a durat atât de mult citirea analizelor de la CT? Când era evident cã starea micutei accidentate se agrava, devenea somnolentã, spre disperarea mamei care nu s-a dezlipit de fetitã nici un minut?