|

Fetita gãsitã pe stradã, datã în plasament familial; mama decãzutã din drepturi!!

DREPTATE…Îngerasul de 3 ani care sâmbãtã, 7 iunie, a fost gãsit rãtãcind pe stradã, în fata spitalului bârlãdean, a ajuns în regim de urgentã în plasament familial. Ana a plecat singurã de acasã, de dimineatã, fiind gãsitã de oameni în jurul orelor 17:00 în statia de autobuz a Spitalului de Urgentã Bârlad. A fost anuntatã Politia la 112, iar politistii locali bârlãdeni au avut grijã ca micuta sã ajungã la CPRU CANE (Centrul de Primire în Regim de Urgentã a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat) din Bârlad. Fetita a fost datã în regim de urgentã în plasament familial, dupã ancheta socialã fãcutã de reprezentantii DGASPC Vaslui, mai precis a celor de la CPRUCANE. Pânã când un judecãtor va decide dacã Ana va rãmâne sau nu în plasament familial sau va merge înapoi în familie, mama acesteia a fost temporar decãzutã din drepturile pãrintesti.

Ana, îngerul oropsit, a fost salvatã de trecãtorii care au gãsit-o pe stradã, si a ajuns, în urma deciziei celor de la Protectia Copilului, în plasament familial. „Copilul era în dificultate, expus diferitelor situatii de risc, fapt ce a condus la plasarea acestuia într-un mediu securizat. În prezent copilul beneficiazã de mãsura de protectie specialã si anume plasament în regim de urgentã, pânã când instanta judecãtoreascã va clarifica situatia socio-juridicã si va aprecia motivele care au condus la separarea copilului de pãrinti. Pe perioada plasamentului în regim de urgentã, drepturile pãrintesti sunt suspendate.”, a precizat psihologul Ionel Brãtianu, seful CPRUCANE Bârlad.

Vã reamintim cã pe retelele de socializare, pe zeci de grupuri, o postare a devenit viralã sâmbãtã, 7 iunie. În ea se preciza, cu fotografii concrete, cã o fetitã de 3 ani a fost gãsitã abandonatã în statia de autobuz din fata spitalului bârlãdean, flãmândã si speriatã. Oamenii care au gãsit-o au întrebat-o cum o cheamã, unde este mama, unde stã, dar fetita era prea speriatã si nu a putut sã spunã decât cã o cheamã Ana. Oamenii, impresionati, au postat pe Facebook un apel prin care se specifica faptul cã micuta era abandonatã de mama ei. Imediat a fost înstiintatã si politia, la 112, iar în zonã au venit politistii locali, care au preluat-o pe micutã si au asteptat mai bine de o orã în statia de autobuz sã vinã mama ei! Pãrintii fetei au fost identificati, s-a mers la ei acasã, unde, spre surpinderea lor, au constat cã mama fetei habar nu avea unde îi era copilul!! Între timp, Ana a fost dusã la CPRUCANE, din cadrul Protectiei Copilului, la Centrul de Servicii Comunitare nr.1 Bârlad. Acolo specialistii au aflat cã micuta pelcase de acasã în jurul orelor 9:00 – 10:00, de dimineatã, iar la centru ajunsese la orele 18:00, flãmândã si însetatã. Au hrãnit-o si au lãsat-o sã se joace cu ceilalti copii din centru, când în jurul orelor 20:00 a venit si mama Anei, o femeie în jur de 40 de ani, ca sã o ia acasã. Femeia era incoerentã, specialistii de la CPRUCANE bãnuind cã era bãutã, asa cã Ana a rãmas în centru.