|

Finalul Zilelor Culturale ale Vasluiului: artificii si muzicã popularã

SÃRBÃTOARE…Miercuri, 15 august, Zilele Culturale ale Vasluiului se vor încheia cu un spectacol folcloric, cu invitati speciali – cunoscutii interpreti Maria Dragomiroiu si Dinu Iancu Sãlãjanu – si un foc spectaculos de artificii, la care sunt asteptati toti vasluienii. Si pentru cã este o zi de sãrbãtoare, Sfânta Maria, declaratã liberã, un program încãrcat cu activitãti, asa cum a fost în fiecare zi, a fost conceput si pentru miercuri. Astfel, copiii, pensionarii, vasluienii de toate vârstele se pot bucura, în functie de preferinte, de spectacole, teatru, proiectii de film s.a.m.d.

Începând cu ora 10.00, la Centrul Municipial pentru Promovare si Informare Turisticã vor fi interpretate, în cadrul unei sezãtori sãtesti, cântece de cãtãnie, patriotice, doine – eveniment denumit “Din bãtrâni, din oameni buni: traditii ale satului vasluian”. La 11.00, copiii sunt asteptati din nou în Parcul Copou pentru a urmãri piesa de teatru “Habar n-am”, artistii fiind membrii trupei “Funny art”, dupã care va avea loc un spectacol de dans si muzicã, dar vor fi sustinute si ateliere de dans ale Scolii Best Move. ”Cine nu are bãtrâni sã-si cumpere” spune o vorbã, fãcând referire la experienta de viatã si întelepciunea persoanelor în vârstã. Dacã vreti sã aflati povestile de viatã ale seniorilor vasluieni, puteti participa, de la ora 12.00, în sala de sedinte a Primãriei Vaslui, la “Istoria vie, dupã 100 de ani de la Marea Unire”. La Curtile Domnesti, Biserica “Tãierea Capului Sfântului Ioan Botezãtorul” continuã activitãtile ATOV cu un spectacol de cântece si dansuri traditionale, care are loc în cadrul aceluiasi proiect “Tinerii iubesc folclorul”. Cei interesati trebuie sã stie cã momentele artistice sunt programate la ora 13.00. O campanie adresatã tinerilor si nevoilor lor actuale va avea loc de la ora 16.00 în Parcul Copou, Campania “Eu and Me – urmati-vã pasiunile” fiind organizatã de Centrul Europe Direct. Pasionatii de dans sunt asteptati tot în Copou, la ora 17.00, la un spectacol coregrafic: quicksteps, jive, paso doble, cha-cha-cha, rumba, vals lent, salsa cu participarea dansatorilor ACS Dance Studio. La ora 18.00 va începe si ultima proiectie din cadrul Centenarului Filmului Românesc, la Casa de Culturã. Filmul-vedetã va fi “O varã de neuitat”, regia -Lucian Pintilie, iar prezentarea va fi fãcutã de criticul Irina Margareta Nistor.

“Nunta de aur”

O dupã-amiazã deosebitã vor avea cuplurile de vasluieni care anul acesta sãrbãtoresc 50 de ani de la nuntã. Chiar dacã de-a lungul vietii s-au lovit de greutãti, au reusit sã treacã peste toate dificultãtile, demonstrând cã se poate. Cuplurile care-si sãrbãtoresc “nunta de aur” sunt exemple demne de urmat si meritã tot respectul si admiratia din lume pentru cã au reusit sã treacã cu brio cel mai important test, cel al timpului, au aflat care este secretul unei vieti armonioase în doi si au pus familia înainte de toate. Acestia vor fi sãrbãtoriti începând cu ora 15.00.

Concert Folcloric în Centrul Civic

Zilele Culturale ale Vasluiului se vor încheia cu un concert folcloric, care va începe la ora 20.00. Vor urca pe scenã: Grupul Folcloric “Floarea Dorului” – coordonator Adrian Cãlin; Ansamblul de dansuri “Joc” – coregraf Gheorghe Ilascu; Orchestra de muzicã popularã “Rapsodia Vasluiului” – dirijor Cristian Nãstase, Ansamblul de dansuri “Hora Vasluiului” – coregraf Virginel Solomon, iar de la ora 21.00, Ansamblul de cântece si dansuri “Fluieras“, condus de fratii Stefãnut. Surpriza serii va fi cântãreata de muzicã popularã Maria Dragomiroiu si interpretul Dinu Iancu Sãlãjanu. Închiderea evenimentului se va face la 23.30 cu un foc de artificii.