|

Firmei Reiser LDP nu-i ajung banii de cârpit strãzile din Bârlad! (FACSIMIL)

STRÃZI GÃURITE…Firma Reiser LDP Bârlad care se ocupã de drumurile orasului a solicitat CLM Bârlad sume suplimentare pentru „plombãri cu mixturi asfaltice” pentru cã a terminat banii alocati din bugetul local la începutul anului. Suma nu era deloc de neglijat, dar iatã cã dupã jumãtate de ani, strãzile din Bârlad tot nu aratã bine, fiind necesare alte plombãri. Conducerea Reiser a solicitat 800.000 de lei, bani care au fost transferati de la alte capitole de lucrãri. Consilierii bârlãdeni au aprobat fãrã probleme solicitarea. Pe site-ul cotidianului nostru puteti vedea si care este programul asfaltãrilor si reparatiilor strãzilor din Bârlad, care este bugetul prevãzut pentru SC Reiser LDP, în acest an.

Sãptãmâna trecutã, vineri, a avut loc o sedintã extraordinarã a Consiliului Local Municipal Bârlad (CLM), care a avut pe ordinea de zi sapte proiecte de hotãrâre. La sedintã au venit initial doar 12 consilieri locali, cei mai multi lipsind de la PSD, dar si de la PNL, plus consilierul independent Bogdan Sârbu, care este imobilizat din cauza unei operatii la genunchi. Cu chiu cu vai, au venit la sedintã încã trei consilieri locali de la PNL, astfel cã s-a întrunit cvorumul pentru sedintã. Secretarul Primãriei Bârlad, Cãtãlin Haret este si el concediu, fiind înlocuit de jurista Primãriei, Magdalena Ancuta Voinea, ceea ce a „stârnit” putin pe consilierul pesedist Sorinel Rãducanu. „De ce ati convocat sedintã de îndatã dacã secretarul primãriei este în concediu? Are voie sã fie înlocuit? Nu mai puteati astepta?”, a spus Sorinel Rãducanu, primind rãspunsul clar de la primarul Dumitru Boros: “Are voie în concediu, avem voie sã punem juristul institutiei sã-l înlocuiascã, sunteti jurist si trebuia sã stiti asta”.

Pe ordinea de zi a figurat un proiect de hotãrâre foarte „urgent”: „Aprobarea programului de reparatii si întretinere a strãzilor din municipiului Bârlad”, care prevedea transferarea unor sume de bani de la câteva capitole din bugetul SC Reiser LDP Bârlad la capitolul „plombãri cu mixturã asfalticã”. Conducerea SC Reiser prin Adriana Ursu, director, a solicitat printr-o adresã sã fie transferatã suma de 900.000 de lei, de la capitolele: reparatii strãzi cu pavele (500.000 lei), reparatii si întretinere strãzi balastate (300.000 lei) si de la marcaje rutiere bicomponente (cele rosii cu alb) suma de 100.000 de lei. Consilierii bârlãdeni au aprobat fãrã probleme, numai cã au alocat bani de la reparatii trotuare cu pavele (400.000 de lei), de la Reparatii cu asfalt trotuare, alei pietonale, parcãri în Asociatiile de locatari si Parcul de Culturã (200.000 lei), restul de 200.000 de lei venind de la reparatii strãzi si întretinere strãzi balastate si marcaje bicomponente. Mentionãm cã la capitolul Reparatii si plombãri strãzi cu mixturi asfaltice au fost prevãzuti 2.787.000 lei, din cei 6.387.000 lei, suma totalã alocatã SC Reiser LDP Bârlad prin bugetarea din acest an. Acum, la cei 2.787.000 lei se mai adaugã încã 800.000 lei, dupã validarea proiectului aprobat vineri, de cãtre Institutia Prefectului Vaslui.

Sperãm cã toatã lumea a înteles cã, pentru cârpirea strãzilor gãurite din oras, s-a renuntat la pavarea trotuarelor si la asfaltarea lor, precum si a aleilor dintre blocuri si a parcãrilor asociatiilor de locatari.