|

Fiul pistolar al grefierei de la Judecãtoria Bârlad, locotenentul lui Bebe Cordas! (FOTO, VIDEO)

FRÃTIA INTERLOPILOR CU POLITISTII

INCREDIBIL… Loviturã de teatru în cazul fiului grefierei de la Judecãtoria Bârlad, care în weekendul trecut a tras cu pistolul în plinã stradã, fãrã teamã. Acesta este unul dintre pionii principali din grupul lui Cordas, care în 2015 au fost în atentia procurorilor DIICOT si a agentilor FBI si erau acuzati cã au furat din bancomate din SUA si OMAN, suma fabuloasã de 40 de miloane de dolari. În lumea interlopã din Bârlad se vorbeste cã acesta ar fi chiar „locotenentul” lui Cordas. Tupeul acestui tânãr de a folosi arma în plinã stradã, într-o reglare de conturi de tip mafiot, poate avea o explicatie prin “spatele” pe care “seful” sãu îl are în Politie. Reamintim cã acesta este “binefãcãtorul” actualului sef al Politiei municipiului Vaslui, Cãtãlin Bejinariu, pe care l-a împrumutat cu bani (25.000 de euro) pe o perioadã destul de mare. O altã premierã în materie de recorduri negative ale politistilor vasluieni o reprezintã îngãduinta fatã de acest presupus pistolar, care, atentie, îsi negociazã predarea cu politistii de parcã le-ar face un favor. Pistolarul i-a sunat pe politisti si le-a transmis cã se predã la Parchet astãzi, taman când avocatul sãu va ajunge în judet. Pânã atunci acesta se plimbã liber, înarmat cu un pistol pe unde vrea. Se pare cã si politistii au fost loviti de sindromul Iordache. Altfel nu se explicã cum politistii vasluieni, în frunte cu Bîgu, Bejinariu si Pantâru, lasã în libertate un individ atât de periculos. Culmea e cã din comunicarea jurnalistilor cu IPJ Vaslui s-a lãsat sã se înteleagã cã au confiscat pistolul cu care s-a comis infractiunea. În realitate s-a confiscat un alt pistol cu bile gãsit în una din locuintele perchezitionate. Mentionãm cã pistolul folosit vineri seara este unul cu gloante adevãrate, de 9 mm.

Ieri, politistii de la Investigatii Criminale de la IPJ Vaslui, împreunã cu un procuror de la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui (PT Vaslui), în prezenta familiei celui bãnuit cã a tras cu pistolul, au procedat la perchezitionarea autoturismului din care s-au tras cele trei gloante letale. Victima în care s-a tras a fost audiatã din nou, dosarul fiind preluat de PT Vaslui, infractiunile cercetate fiind: tentativã de omor, port ilegal de armã letalã si folosire ilegalã de armã letalã. Nu se cunoaste rezultatul perchezitiei, desi se vehiculeazã cã ar fi fost gãsit la perchezitiile domiciliare un pistol, însã în realitate era unul cu bile si nu apartinea suspectului, ci unei alte persoane care nu are legãturã cu cazul.

Suspectul are însã legãturã cu cazul cardurilor clonate!

Din Referatul întocmit de DIICOT, în luna aprilie 2015, când a explodat cazul privind infractiunile informatice, cu carduri clonate, în care capii retelei erau Bebe Cordas si alti opt sau nouã bârlãdeni, reiese cã unul dintre cei implicati în acest dosar este chiar suspectul cazului de vineri seara, cel care a tras cu o armã letalã, pentru a împusca un alt interlop, de 27 de ani, bãnuit cã ar fi „sifonar” adicã „ciripitor” la politie! Fiul grefierei de la Judecãtoria Bârlad, supectul de care vorbim, apare în Referatul privind solicitarea procurorilor DIICOT de emiterea mandatelor de arestare preventivã din aprilie 2015, întocmit de DIICOT-ul central, la pagina 31. „În ceea ce priveste activitatea infractionalã desfãsuratã în ziua de 02.12.2013 la ATM-uri ale institutiilor bancare din România, personajul X a fost identificat dupã cum urmeaza: (…) În primul interval orar a efectuat 4 retrageri de numerar, de la un ATM situat în interiorul bãncii, în suma de cate 2,458.06 USD (echivalentul a 8.000 lei fãrã comision), totalizând astfel suma de 9.832,24 USD (32.000 lei). În al doilea interval orar a efectuat alte 4 retrageri de numerar, de aceastã datã de la un ATM situat în exteriorul bãncii, retrãgând aceeasi sumã ca mai sus, respectiv 9.832,24 USD (32.000 lei). Astfel, se constatã faptul cã în 8 minute personajul X a retras în mod fraudulos suma totalã de 62.000 lei, de la douã ATM-uri ale aceleiasi agentii bancare. Faptele penale sãvârsite de cãtre personajul X întrunesc elementele constitutive ale infractiunilor de constituire grup infractional organizat, spãlare de bani, acces ilegal la un sistem informatic în formã continuatã, detinerea de instrumente în vederea falsificãrii de valori, efectuarea de operatiuni financiare în mod fraudulos în formã continuatã”, se scrie în referatul procurorilor DIICOT. Sunt lucruri atât de grave încât este greu de crezut cã politistii de la BCCO sau cei de la Investigatii Criminale nu erau în cunostintã de cauzã. Mai ales cã Bebe Cordas a fost arestat preventiv în aceastã cauzã, iar lumea interlopã din Bârlad spune chiar cã fiul grefierei din Bârlad este un fel de „locotenent” al lui Cordas. Si cã ar fi primit „misiunea” de a-l lichida pe bârlãdeanul cu pricina, fiindcã îl suspectau cã este „sifonul” Politiei. Între cei doi – suspect si victimã, ar fi avut loc chiar si o ceartã serioasã, la unul din cluburile din Bârlad, acum vreo douã sãptãmâni, când s-a lãsat cu amenintãri cu moartea împotriva „sifonarului”, amenintãri care erau aproape sã se îndeplineascã!

Perchezitii, audieri, suspect lipsã!

Masinile implicate în incidentul grav de vineri seara, în zona Confectii din Bârlad, sunt la sediul Politiei Bârlad, unde ieri a avut loc perchezitionarea masinii suspectului, în prezenta familiei sale. Iar victima, în care a tras suspectul, a fost din nou audiatã. La fata locului se afla si tatãl suspectului, care a discutat cu jurnalistii prezenti, solicitând ca acestia sã aibã rãbdare sã se prezinte fiul sãu la PT Vaslui, el fiind ascuns deomcamdatã, pentru a afla si varianta acestuia. Tatãl sãu sustine cu tãrie cã fiul lui este nevinovat, cã nu a tras, cã este un tânãr educat, însã n-a putut sã explice de ce acesta, la cei 27 de ani, nu are serviciu, nu este angajat nicãieri, în schimb are bani, masini si case si face parte din anturaje dubioase, cu Bebe Cordas si alti interlopi cu cazier greu. Tatãl suspectului a precizat cã fiul sãu se va preda singur astãzi, cu avocatul sãu, el fiind deocamdatã ascuns si spune cã este nevinovat!

Mãrturie socantã! Tatãl unuia dintre tinerii asupra cãruia s-a tras a rupt tãcerea…

DE NECREZUT… Reglarea de conturi de tip mafiot, de vineri seara, din zona Confectiilor, a fost ca în filme. Fiul grefierei a plecat în urmãrirea unui fost “asociat” si când a ajuns în dreptul masinii acestuia, a dat geamul jos, a scos pistolul si a tras trei focuri de armã, folosind un pistol cu gloante de 9 mm. Cei doi erau cunoscuti ca si consumatori de droguri, unul fiind dealer, altul consumator. La prima vedere pãrea un conflict banal si toatã lumea se gândea cã era vorba de sume de bani pe care le aveau de reglat între ei, de la comercializarea drogurilor. Însã s-a vãzut cã de fapt conflictul era mai adânc, cu implicatii care se ramificã pânã în vârful Politiei. Iatã ce spune tatãl unuia dintre tinerii vizati de tirul gloantelor. „Bãiatul era cu masina mea în oras asearã, cu un prieten de-al lui. În zona Confectii a fost urmãrit si depãsit de un bolid în care se afla acest individ, de 27 de ani, din Bârlad, care a scos un pistol si a tras în masina condusã de fiul meu, mai multe gloante letale de calibru 9 mm. Dupã ce a tras, acesta a fugit cu masina, la volan fiind un alt individ, tot din Bârlad. Fiul meu a chemat Ambulanta si Politia la fata locului. Pasagerul de pe bancheta din dreapta a masinii, condusã de fiul meu, a avut un atac de panicã, glontul trecându-i pe lângã ureche. A fost, dupã câte am aflat, tratat în Ambulantã, n-a mai ajuns la spital. În masina mea au gãsit douã gloante calibru 9 mm, unul în tetierã si unul pe bancheta din spate si un alt glont pe caldarâm, în zona unde s-a tras. Masina este gãuritã în portiera din spate, gaura fiind destul de mare. Bãiatul meu a mers la Politie si a fost audiat referitor la acest incident. Stiu cã fiul meu este certat cu cel care a tras, i-a fost prieten în trecut. Acesta s-a lãudat acum câteva zile, într-un club din oras, cã se va rãzbuna pe fiul meu crunt. Si iatã c-a pãtit-o. Sper ca politisii, care au început sã ancheteze sã îsi facã datoria si sã scoatã adevãrul la luminã, fãrã a proteja pe cineva”, a precizat tatãl victimei.