|

Flacăra Muntenii de Sus, noua campioană județeană

Flacăra Muntenii de Sus – FC 2007 Gârceni 2-1 (1-1)

CAMPIONII…  La capătul unei întrecei extrem de disputată, cu multe meciuri peste nivelul ligii a IV-a, Flacăra Muntenii de Sus și-a adjudecat cel mai prețios trofeu pus în joc, cel al echipei campioane. “Roș-albii” vor reprezenta Vasluiul la barajul de promovare în liga a III-a, după ce în marea finală a întrecerii județene au învins pe FC 2007 Gârceni cu scorul de 2-1. Așa cum era de așteptat, meciul a fost foarte încrâncenat, cu puține faze de poartă și cu un arbitraj contestat de echipa vizitatoare, care a reclamat ușurința cu care gazdele au primit lovitura de pedeapsă din startul reprizei secunde, lovitură care a decis practic campioana din acest an.

Rămasă fără Vasile Bojoagă (Bălălău) și Andrei Sârghi, doi dintre cei mai buni jucători din sezonul regulat, care cu câteva zile înainte de marea finală au preferat să plece la muncă în Franța în loc să se bată pentru medaliile de aur ale competiției, FC 2007 Gârceni părea victimă sigură ieri, în fieful celor de la Muntenii de Sus. Gruparea primarului Mircea Scutelnicu a început însă mai hotărâtă partida, iar în minutul 11 și-a trecut în cont prima ocazie de gol, prin Codrin Epure, care a trimis mingea puțin pe lângă poarta gazdelor. Flacăra a dat imediat replica, prin Cosovăț, care a driblat mai mulți fundași în careul advers, însă a fost împiedicat în ultimul moment să șuteze spre poartă. Minutul 41 a adus și cea mai frumoasă fază a partidei, care l-a avut în prim-plan pe Sorin Costandache. Mijlocașul Gârceniului a trimis un trasor de la 17 m, mingea a fost respinsă din bară până la Adrian Joc, care l-a executat cu ușurință pe portarul gazdă. Bucuria în tabăra Gârceniului a fost însă de scurtă durată și asta pentru că, trei minute mai târziu, Gabriel Cosovăț a fost mult mai atent în fața porții adverse, restabilind egalitatea în uralele celor peste 300 de fani ai Munteniului prezenți la meci. Repriza a doua început mai bine pentru Flacăra, care a beneficiat de o lovitură de la 11 metri în minutul 46. Oaspeții au contestat decizia centralului Vlad Andronache, pe care l-au acuzat că a acordat prea ușor lovitura de pedeapsă, însă arbitrul și-a menținut decizia și a așezat mingea la punctul cu var. Cel care a dus pentru prima dată Muntenii de Sus în avantaj a fost fundașul Gabi Crăciun, care a transformat, nu fără  emoții, penalty-ul. Restul reprizei secunde s-a jucat cu Gârceniul alergând după egalare și cu Flacăra încercând să dea lovitura de grație pe contraatac, însă fără mari ocazii de gol. S-a terminat 2-1, rezultat în urma căruia Flacăra Munteni de Sus și-a adjudecat trofeul de echipă campioană a ligii a IV-a.

Antrenorul Gârceniului a avut propriul meci, cu un fan al gazdelor

Așa cum îi stă bine oricărui meci care se joacă cu trofeul pe masă și partida de ieri a avut momentele sale de tensiune. Spre finalul meciului, când își împingea jucătorii spre poarta adversă, antrenorul Gârceniului a fost înjurat de un fan al echipei gazdă. Muntenarul nu s-a mulțumit însă doar cu atât. Văzând că forțele de ordine sunt pe partea cealaltă de teren, acesta a coborât lângă banca oaspeților și l-a scuipat pe tehnician, spre surprinderea celor care asistau la meci. Abia după cinci minute, suporterul recalcitrant a fost luat deoparte de doi jandarmi, fără a fi însă amendat. Având în vedere că scuipatul unui antrenor nu a fost pedepsit în niciun fel, nu putem să nu ne întrebăm cu ce unitate de măsură aplică Jandarmeria Vaslui sancțiuni pe arenele sportive pentru că în urma unor incidente mult mai puțin grave, suporterii Vasluiului au fost interziși, cu anii, de pe stadioane?

Festivitate de premiere, în prezența autorităților locale și județene

Dincolo de momentele mai puțin frumoase, ziua de ieri a fost un moment special pentru comunitatea din Muntenii de Sus. Pentru prima dată în istoria recentă, echipa locală a devenit campioana  ligii a IV-a.  ~nmânarea trofeului și acordarea medaliilor de aur s-au făcut în cadrul unei fesitivități de premiere la care au participat și  subprefectul Mircea Gologan, vicepreședintele Consiliului Județean, Ciprian Trifan și președintele Asociației Județene de Fotbal, Bogdan Gheorghiță. Flacăra Muntenii de Sus va da piept cu Șomuz Fălticeni în barajul pentru promovarea în Liga a 3-a. Turul va avea loc pe 23 iunie, la Fălticeni, urmând ca returul să se dispute pe 30 iunie, pe terenul campioanei din județul Vaslui.