|

Flashmob „Zâmbeste si îmbrãtiseazã orice copil!” – 1 iunie, ora 12.00, în Bârlad

INITIATIVÃ…Asociatia „Nãscutã Înger” împreunã cu voluntarii sãi din Bârlad, organizeazã flashmob-ul intitulat “Zâmbeste si îmbrãtiseazã orice copil!” ce va avea loc sâmbãtã, 1 iunie, concomitent în sapte orase, respectiv în Piatra Neamt, lasi, Roman, Vaslui, Bucuresti, Bârlad, Bicaz. Actiunea vine ca o reactie a situatiei cel putin îngrijorãtoare în care se aflã copiii bolnavi de cancer, epileptici, cu afectiuni cardiace sau cu probleme din spectrul autist. La nivel mondial, anual sunt diagnosticati cu cancer 250.000 de copii, din care mor 90.000, ceea ce face din cancer numãrul unu la nivel mondial între bolile netransmisibile, drept cauzã de deces la copii. Bârlãdenii care vor sã participe sunt invitati sã vinã cu tricouri rosii, galbene si albastre si sã aibã în mânã un balon.

Pe platoul din fata Primãriei Bârlad, în spatele Bisericii Domneasca, pe 1 iunie, Asociatia „Nãscutã Înger” din Piatra Neamt, prin voluntarii sãi, va organiza un flashmob, la care vor participa douã grupe mari de grãdinitã cu pãrintii copiilor. Sunt invitati sã participe orice bârlãdean, cu copil sau fãrã, pentru cã timp de 15 minute se va dansa pentru a atrage atentia asupra copiilor bolnavi de cancer si de alte boli grave. Numai în zona Bârlad Asociatia „Nãscutã Înger” are în grijã financiar doi copii (de 7 si de 17 ani) bolnavi de cancer si alti doi cu boli grave, mai multi copii cu autism si foarte multi copii … din familii fãrã posibilitãti materiale.

În Romania, conform statisticilor Ministerului Sãnãtãtii, aproximativ 5.000 de copii suferã de cancer si anual sunt diagnosticate 500 de cazuri noi. Cancerul este a doua cauzã de deces în tara noastrã, pentru intervalul de vârstã 4 – 15 ani. Pe lângã incapacitatea sistemului sanitar de a oferi sanse egale la tratament comparabile cu cele din tãrile dezvoltate ale UE (lipsa specialistilor, lipsa medicamentelor si a aparaturii medicale, etc.), Asociatia „Nãscutã Înger” atrage atentia asupra numãrului scãzut al serviciilor psiho-sociale adresate acestei categorii a populatiei, atât în perioada tratamentului, cât si post tratament.

“Tragem un semnal de alarmã pentru cã din ce în ce mai multi copii devin îngeri mult prea devreme, rãpusi de boli care nu iartã, dar si de incapacitatea sistemului sanitar românesc de a le oferi o sansã la viatã.

Ne dorim sã semnalãm cã existã si o altfel de copilãrie, petrecutã prin spitale, centre. Asa cã dorim sã ne educãm copiii sã fie empatici cu colegii lor aflati în astfel de situatii, sã pretuiascã bunul cel mai de pret, sãnãtatea, sã se bucure de aer, miscare, soare si de copilãrie, sã nu mai fie discriminari în rândul acestor minuni binecuvântate: copiii!”, a precizat Carmen Suciu, membru fondator al Asociatiei „Nãscutã Înger”.

Cu scopul de a constientiza autoritãtile competente si societatea, Asociatia „Nãscutã înger”, împreunã cu voluntarii sãi organizeazã flashmob-ul intitulat „Zâmbeste si îmbrãtiseazã orice copil!” ce va avea loc sâmbãtã, 1 iunie, concomitent în sapte orase. Vã asteptãm sã ne fiti alãturi în aceastã campanie si sã dati curs promovãrii acestei actiuni ce va schimba viata copiilor bolnavi mãcar cu un zâmbet! Nu uitati, sã fiti îmbrãcati în tricou albastru, rosu sau galben, cu un balon si multã voie bunã. Copiii prezenti vor primi câte un pachet cu dulciuri pentru a marca Ziua Internationalã a Copilului!