|

Flori, fetita hrãnitã cu pufuleti si ceai, va avea în sfârsit o familie!

ADOPTIEViata lui Flori, fetita din Solesti, care la patru ani cântãrea doar cinci kilograme, s-a schimbat radical. Micuta se va bucura de o familie, care o iubeste si care-i va oferi tot ce e mai bun si mai frumos în viatã. Tatãl sãu biologic si-a dat acordul ca fetita, care si-a revenit spectaculos, sã fie adoptatã de o familie de medici din Iasi, care de altfel au si îngrijit-o pânã acum. Mi-e dor de ea, dar dacã am semnat actele, nu am ce face. Lasã, poate va avea un viitor mai bun”, a declarat tatãl fetitei, care a refuzat pânã acum sã îsi dea copilul spre adoptie. Flori a ajuns la spital, în februarie 2014, în stare criticã, numai piele si os, fiind hrãnitã doar cu ceai si pufuleti. Medicii vasluieni, dupã ce au stabilizat-o, au transferat-o la Iasi. Fetita a fost tratatã si îngrijitã de cadrele medicale din Sectia Gastroenterologie, din cadrul Spitalul “Sfânta Maria” Iasi, care au înconjurat-o cu toatã dragostea. A fost luatã apoi în plasament, de medicul Maia Tudose, care-i va fi mamã acum, cu acte în regulã.

Flori s-a nãscut sub o stea norocoasã! Desi a vãzut lumina zilei într-o familie cu o situatie materialã precarã, care a neglijat-o si a hrãnit-o doar cu ceai si pufuleti, pânã la urmã, sansa i-a surâs. Micuta va putea fi adoptatã de o familie de medici ieseni, care o au deja în grijã de ceva timp. Initial, tatãl micutei nici nu a vrut sã audã de adoptie. Pentru cã, între timp, cea care i-a dat nastere lui Flori s-a stins, singurul care trebuia sã fie de acord, era chiar tatãl fetitei. Desi bãrbatul fusese decãzut din drepturile pãrintesti, pentru adoptie, era nevoie de semnãtura sa. Pânã la urmã acesta a revenit la sentimente mai bune. A fost convins de reprezentantii Protectiei Copilului Vaslui cã fiica sa poate avea o viatã mai bunã si a semnat acordul de adoptie. Astfel, micuta are acum sansa sã creascã într-o familie, care sã-i ofere conditii optime pentru a se dezvolta normal si, cel mai important, care sã o iubeascã si sã o îndrãgeascã. Desi cât a fost la spital, nu a cãutat-o niciodatã, acum, cu strângere de inimã, tatãl spune cã îi este dor de fetita sa.

“Am semnat, sper cã va trãi mai bine. Nu am mai vãzut-o de când a ajuns la spital. Nu aveam cum sã ajung la Iasi, nu sunt bani, de muncã abia îmi gãsesc cu ziua si mi-a murit si nevasta. Mi-e dor de ea, dar dacã am semnat, gata. Lasã, poate va avea un viitor mai bun, sã aibã grijã de ea, are sase ani, trebuie sã meargã la grãdinitã. Dacã va veni cu pãrintii sã o vãd, mi-as dori. Nu am nicio pretentie. Am înteles cã nu au copii, sunt cam bãtrâori si nu pot face copii. Dacã am dat-o, o sã îi fie mai bine, sã aibã un viitor mai bun, mai elegant. Am dat declaratii, semnãturã, gata”, a declarat tatãl lui Flori. Bãrbatul spune cã si-ar fi dorit sã îsi strângã toti copiii acasã, pe care statul i-a luat. “Poate cã îmi voi gãsi si eu un suflet de femeie si sã mi-i strâng pe toti. Pe toti mi i-au luat. Fetele sunt la Laza, m-au sunat, mã întreabã, vorbesc si cu bunicii”, povesteste cu amãrãciune tatãl lui Flori.

Cu lacrimi în coltul ochilor, bunica lui Flori spune cã si-a vãzut nepoata doar la “aparate” si cã sunt slabe sanse sã o mai vadã vreodatã în realitate. Este multumitã însã cã acum o duce mai bine. “Au fost douã doamne, am dat declaratie s-o lase acolo, ce sã-i mai facã de acum. Dacã domnul doctor si doamna au îngrijit-o, si e bine fata, lasã cã poate capãtã si ea un viitor. L-am sfãtuit si noi sã o lase, ce sã-i facem, mama ei a murit. Pe fatã nu am m-ai vãzut-o, decât la aparatele astea. Ne place de ea, e frumusicã, grãsutã, îngrijitã, o lãsãm, cum e voia lui Dumnezeu, acolo. Oare o sã o mai vãd?? As vrea sã o vãd, dar cred cã doar la aparatele astea”, spune bunica micutei.

Povestea Florentinei, fetita subnutritã, crescutã cu pufuleti si ceai

Micuta din Solesti a ajuns în februarie 2014 la Sectia de Pediatrie a Spitalului de Urgentã Vaslui, în stare extrem de gravã, numai piele si os. Cântãrea la patru ani doar cinci kilograme, nu putea sã stea în picioare si nu vorbea. Pusi în fata unui caz extrem de neglijentã si înfometare, medicii vasluieni au anuntat Politia si Protectia Copilului. Flori a ajuns la Sectia de Gastroenterologie a Spitalului de Copii Iasi. Pãrintii au fost decãzuti din drepturile pãrintesti dupã ce autoritãtile au stabilit cã acestia au înfometat-o, hrãnind-o doar cu ceai si pufuleti. La Iasi, îngrijitã, tratatã si înconjuratã cu dragoste Florentina s-a recuperat repede. Ar fi mâncat fãrã oprire, a recuperat repede, uimind cadrele medicale. Zilele trecute a împlinit 6 ani. A fost sãrbãtoritã în Sectia de Gastroenterologie de la Spitalul de Pediatrie, acolo unde medicii care i-au salvat viata i-au cântat “la multi ani!” si i-au oferit cadouri.