|

Focșani, capitală culturală! Spectacole cu cei mai cunoscuți artiști români, invitați din străinătate la Festivalul Coral, premii pentru cuplurile căsătorite de 50 de ani

Mii de focșăneni au petrecut, la sfârșitul săptămânii trecute, la evenimentele dedicate Zilelor Municipiului Focsani. Acțiunile organizate de municipalitate au fost diverse, de la Festivalul „Vatra Mioriței” și Festivalul Coral Internațional Pastorala, până la premierea cuplurilor focșănene care au împlinit 50 de ani de căsnicie, premierea tinerilor scriitor la concursul organizat de Asociația Culturală Bogdania și, nu în ultimul rând, la recitalurile organizate în Piața Unirii din centrul municipiului.
Artiștii români care au cântat pe scenă au adus mii de oameni în Piața Unirii. Au cântat cei mai buni artiști români ai momentului, Andra, Mihai Constantinescu, Loredana, Antonia, Alex Velea sau La Familia, Corina, Aurelian Temișan. Un moment special a avut loc vineri seara, când pe scenă, alături de Andra, a urcat trupa Pachanga, care i-a încântat pe focșăneni. În ciuda picăturilor de ploaie, Piața Unirii a fost plină sâmbătă seară la recitalul Loredanei, alături de formația Agurida. Mii de focșăneni au cântat „Bună seara, iubito” alături de Loredana Groza în momenul culminant al serii. Zilele Focșaniului s-au încheiat duminică seara cu recitalurile Antoniei, ale lui Alex Velea și ale trupei La Familia. Momentul culminant al serii a fost reprezentat focurile de artificii pregătite de municipalitate.