|

Folclorul la el acasa

EVENIMENT Ieri, comuna Drânceni a fost în sãrbãtoare: festivalul “Izvoare Limpezi” a dat prilejul iubitorilor de folclor sã ia parte la un spectacol deosebit, pregãtit de Primãria comunei, de Cãminul Cultural Râsesti, în parteneriat cu Consiliul Judetean, CJCPCT Vaslui, precum si Directia Judeteanã pentru Culturã, Culte si Patrimoniu Cultural National Vaslui.

Un concurs la care toti competitorii au fost de nota 10! Toate cele cinci ansambluri folclorice din comunele Arsura, Drânceni, Duda-Epureni, Stãnilesti si ansamblul Casei de Culturã Husi, „Trandafir de la Moldova” au primit premii, publicul arãtând aceeasi simpatie pentru toti pãstratorii de traditii strãmosesti, prezenti pe scena festivalului „Izvoare Limpezi”. „Toti a fost foarte buni si toti au luat premii. Oamenii au fost încântati de un asa eveniment în sat la ei si vom mai organiza asemenea concursuri. Cel mai mult mi-a plãcut reactia pãrintilor care si-au vãzut copii pe scenã: eram mândri de copii lor”, a declarat, încântat de eveniment, primarul Gelu Pecheanu.

Au fost amenajate standuri exozitionale!

FRUMOS! Un premiu de excelentã a fost primit de directorul Cãminului Cultural Râsesti, profesorul Tiberiu Dogariu, pentru eforturile pe care le face în vederea promovãrii actiunilor culturale, pãstrãtoare de traditii, în rândul comunitãtii. „Am fost onorati cã am putut gãzdui aceastã etapã a editiei I a concursului „Izvoare Limpezi”, la care au participat formatii artistice ale comunelor Arsura, Duda Epureni, Drânceni („Plaiurile Prutului”), Stãnilesti („Sãlcioara Prutului”) si ale orasului Husi („Trandafir de la Moldova”). Au fost 8 probe: prezentarea patrimoniului material si imaterial, creatii artistice, solisti vocali, solisti instrumentali, coregrafie, rapsod, teatru si umor. Fiecare comunã a avut în Cãminul Cultural rezervat un loc pentru a-si prezenta propria expozitie, cu obiecte reprezentative din viata generatiilor de altãdatã. Cãminul Cultural Râsesti a fost sustinut în realizarea acestui eveniment de cãtre Primãria Drânceni si Casa de Culturã din Husi”, a precizat Tiberiu Dogariu, directorul Cãminului Cultural Râsesti.