|

Fosta sefa a Colegiului Farmacistilor Vaslui, bârlãdeanca Ana Sârbu, a plecat la îngeri! (FOTO)

DOLIU… Farmacistii din judetul Vaslui sunt în doliu. Bârlãdeanca Ana Sârbu, partenera de viatã a regretatului doctor Constantin Teodorescu, a plecat la Cer ieri dimineatã, dupã o scurtã suferintã. Timp de 12 ani, farmacista Ana Sârbu a condus Colegiul Farmacistilor din judetul Vaslui. La numai 65 de ani, dupã ce în 2011 a rãmas singurã, fãrã sotul iubit, dr. Constantin Teodorescu, a plecat si ea în lumea de dincolo. Corpul neînsufletit a fost depus la Biserica Sf. Ioan din Bârlad, în spatele Postei din localitate, iar înmormântarea va avea loc joi, 10 octombrie.

S-a stins din viatã farmacista Ana Sârbu, o bunã si devotatã farmacistã din oras. O suferintã mai veche a rãpus-o. Este vorba despre un neoplasm gastric, din cauza cãruia ultimul an din viata ei a fost unul foarte greu. Ultima datã a fost vãzutã în public la Concertul Cameratei Regale, pe 5 septembrie, când s-a vãzut clar cã nu se simte bine. Cu câteva sãptãmâni înainte, la o activitate de la Muzeul “Vasile Pârvan”, a lesinat si a fost transportatã la spital si apoi acasã. De o modestie iesitã din comun, farmacista Ana Sârbu nu a fost vizibilã publicului bârlãdean. A fost femeia puternicã din umbra doctorului Constantin Teodorescu, l-a sustinut în toate activitãtile initiate de acesta, l-a îngrijit pânã la moarte cu un devotament cum doar o iubire mare poate sã-l genereze. Nu mai iesea în public, dar prietenii dragi îi rãmãseserã alãturi. În ultimul an, farmacisul si prietenul ei cel mai bun, Stefan Constantinciu, a avut grijã de tot ce avea nevoie, atât pe timpul bolii, cât mai ales în ultimul an de viatã. Ana Sârbu avea o menajerã care o îngrijea si care, ieri dimineatã, s-a dus sã o vadã si sã o hrãneascã, ca de obicei. A gãsit-o într-o stare destul de dificilã, cãzutã în casã, dar constientã. A ridicat-o si a primit din mâna ei o listã cu cumpãrãturi. A plecat sã ia cele necesare, însã când s-a întors, farmacista Ana Sârbu a fost gãsitã fãrã viatã, lucru constatat în mod oficial de echipajul de pe Ambulantã, sosit în mare grabã la locuinta acesteia.

A plecat poate cel mai generos om din Bârlad!

Vestea disparitiei Anei Sârbu a fost una dureroasã pentru multi bârlãdeni! Era un om foarte bun, iar profesia a ajutat-o sã ofere celor din jur sprijin si ajutor în momente grele, iar bârlãdenii au îndrãgit-o foarte mult pentru asta. A fãcut ani la rând o pereche formidabilã cu doctorul Constantin Teodorescu si împreunã au sustinut cât au putut cultura localã, donând tot ceea ce au avut mai de pret institutiilor de culturã din judetul Vaslui. Numai cã putini îsi mai amintesc cã Ana Sârbu a deschis prima farmacie cu capital privat din Bârlad, prima farmacie în mediul rural din judet, la Zorleni, deoarece ea este originarã din aceastã comunã, fiind nãscutã în satul Simila, precum si prima farmacie cu capital privat din orasul Murgeni. Este regretatã de toti farmacistii din judet, dar mai ales de cei din Bârlad, cãrora le era si o bunã prietenã. “Cuvintele sunt putine pentru a exprima durerea suferitã. Dumnezeu sã te odihneascã, draga noastrã Ana!”, a spus, cu ochii în lacrimi, farmacistul Stefan Constantinciu. “Regretãm pierderea celei care a fost timp de 12 ani Presedinta Colegiului Farmacistilor Vaslui (2000-2012), farmacist primar Ana Sârbu. Dumnezeu sa o ierte!”, a spus presedintele Colegiului Farmacistilor Vaslui, farm. Merla Stoleru Andreea. “Colectivul farmaciilor Tonic-Life Farma, Biosfarm si Terapia, regretã pierderea celei care ne-a fost sef si prieten. Dumnezeu sa o odihneascã!”, scriu farmacistii care au avut-o ca sef, prieten sI aproape ca o rudã, ori de câte ori aveau nevoie. Dumnezeu sã o ierte sI sã o aseze lângã cel mai iubit dintre doctori, Constantin Teodorescu, acolo sus în Cer.