|

Fostul consilier Ioan Pavel, din Moara Domneascã, acuzat de agresiune sexualã, lãsat în libertate

LIBERTATE…Arestat preventiv, în luna aprilie, dupã ce a fost acuzat de agresiune sexualã cu minori, fostul consilier din Moara Domneascã, Ioan Pavel, se poate bucura acum de mai multã libertate. Si asta dupã ce magistratii Judecãtoriei Vaslui au decis cã bãrbatul se poate bucura de mãsura controlului judiciar, mãsurã ce înlocuieste arestul la domiciliu. Pavel este acelasi fost consilier care s-a dat în petic în fata judecãtorilor. Pe lângã faptul cã a vorbit neîntrebat în timpul sedintei de judecatã, asupra sa au planat si alte acuzatii grave. Surse din anchetã au vorbit despre faptul cã Pavel ar fi plãtit-o pe mama uneia dintre victime, pentru a-si retrage plângerea. Fostul consilier este acelasi care, în urmã cu câtiva ani, s-a luat la bãtaie cu tatãl unuia dintre cei sapte violatori din Vãleni, pe motiv cã acesta are sã-i dea o sumã de bani. În urma scandalului, Pavel a ajuns la politie si vicima sa la spital, dupã ce s-a ales cu o cheie de masinã înfiptã în brat.

Chiar dacã este acuzat de fapte grave si asupra sa planeazã si suspiciuni cã ar fi plãtit pe mama uneia dintre victimele sale pentru ca aceasta sã-si retragã plângerea, fostul consilier local din Moara Domneascã, Ioan Pavel, se poate bucura de libertate. Si asta dupã ce magistratii Judecãtoriei Vaslui au decis înlocuirea mãsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar. Acuzatii extrem de grave au fost aduse fostului consilier local din Moara Domneascã. Ioan Pavel este acuzat de agresiune sexualã cu minori dupã ce ar fi “atentat” la douã minore din localitate, verisoare, pe care le-ar fi atins indecent. Întâmplarea a avut loc la începutul acestui an, în luna aprilie si, dupã douã luni petrecute în arest preventiv, acuzatul a fost lãsat acasã, în arest la domiciliu. Scãpat de arest preventiv, fostul consilier local din Moara Domneascã, Pavel Ion, a încercat, prin orice mijloace, sã scape de acuzatii. Acest lucru s-a vãzut într-una din sedintele de judecatã, atunci când mama uneia dintre minorele agresate a declarat, în scris, cã fiica ei nu a fost victimã si cã, de fapt, a fost influentatã sã facã plângere împotriva lui Pavel. Declaratia mamei nu a fost credibilã astfel cã instanta de judecatã a decis sã numeascã un curator pentru minorã pentru cã, în opinia lor, mama nu mai poate reprezenta interesele propriului copil. Surse din dosar vorbesc de faptul cã femeia ar fi primit bani pentru a-si retrage plângerea si judecãtorii si-au dat seama de acest lucru. Acest lucru este sustinut si de faptul cã, în faza de urmãrire penalã, a fost întocmit, de psihologi, un raport care a confirmat agresiunea sexualã. Mai mult, unul dintre apãrãtorii victimelor a solicitat instantei ca, la urmãtorul termen, în sala de judecatã sã fie prezent inclusiv un psiholog la audierea martorilor minori dar si a victimelor. Încurajat, se pare, de declaratia scrisã a mamei, inculpatul Pavel Ion a fãcut circ în sala de judecatã si a fost atentionat, în repetate rânduri, sã rãspundã atunci când este întrebat si sã nu vorbeascã peste avocati si magistrati. “Dupã cum se manifestã în salã, pare sã nu constientizeze gravitatea faptelor comise si i s-a pãrut firesc sã pipãie cele douã copile. A povestit cã le-a atins pe sâni si chiar si mai jos dar cã acest lucru nu ar fi exagerat”, povestesc surse din dosar. De partea cealaltã, inculpatul a declarat cã, de fapt, ar fi vrut sã le dea afarã din magazin pe cele douã minore dar acestea au refuzat. A izbucnit un mic conflict între minore si acesta. La un moment dat, Pavel ar fi luat în brate pe una dintre ele sã o scoatã afarã si, atunci i-ar fi atins sânii. Fostul consilier local din Moara Domneascã a fost acuzat cã, în repetate rânduri, a mângâiat, nepotrivit, douã copile de 13 ani care veneau la magazinul lui pentru diverse cumpãrãturi. Copilele au povestit acasã ce li s-a întâmplat si pãrintii au anuntat politia. La scurt timp, Pavel a ajuns în arest preventiv, acuzat de agresiune sexualã.

Pavel, conflict si cu tatãl unuia dintre cei sapte violatori din Vãleni

În urmã cu câtiva ani, Pavel a ajuns în fata politistilor dupã ce l-a agresat pe tatãl unuia dintre cei sapte violatori din Vãleni. A declarat atunci cã tot scandalul ar fi pornit de la o datorie pe care tatãl tânãrului acuzat de viol ar fi avut-o la el. “Prima datã ne-am întâlnit pe la Muntenii de Sus. Eram cu bãiatul meu în masinã. L-am vãzut si am oprit. L-am întrebat când îmi va înapoia datoria si mi-a spus cã o va face când ne vom întâlni data viitoare pentru cã nu are bani la el si cã are necazuri cu bãiatul lui. Nu stiu cine m-a pus ca, în duminica aia, sã vin la Vaslui pentru pâine si m-a rugat si sotia sã-i cumpãr niste medicamente. L-am vãzut în statia de autobuz de la Confectii. M-am dus la el si l-am întrebat de bani. S-a fãcut cã nu mã aude. Am insistat si atunci m-a prins de mânã si m-a tras spre masinã. S-a sprijinit de ea de mi-a înfundat tabla. A vrut sã mã loveascã si am parat de i-a sãrit telefonul din mânã si s-a fãcut tãndãri pe asfalt. A vrut sã dea si cu cealaltã mânã, dar am parat, de data asta, cu cheia de la masinã în mânã. I-a intrat destul de adânc cã s-a umplut de sânge. Sãrea sângele din el ca altceva. Se oprea doar când apãsa cu degetul pe ranã. Oricum, lovitura a fost una foarte puternicã. A intrat cheia pânã la os de s-a îndoit de nu mai reuseam sã o bag în contactul de la masinã. Am îndreptat-o mai târziu”, povestea, la acea vreme, Ioan Pavel.