|

Fostul viceprimar, Ion Beraru, câstigã procesul, punându-i pe liberalii lui Tãtaru la mare încercare

VICTORIE… Dat afarã din functia de viceprimar al Primãriei Tãcuta dupã ce a refuzat sã facã jocurile primarului liberal Florin Ionel, fostul viceprimar, Ion Gabriel Beraru, tot din PNL, se poate întoarce în institutie, pe vechea functie. Si asta dupã ce procesul intentat împotriva organizatiei liberale dupã excluderea sa din partid a fost câstigat în primã instantã, dar si la Curtea de Apel Iasi. Decizia instantei iesene este definitivã si a respins contestatia PNL Vaslui fatã de decizia Tribunalului. Astfel, membrii liberali de la Tãcuta au fost obligati, de instantã, sã plãteascã fostului viceprimar si cheltuielile de judecatã. Beraru a fost obligat sã plece din PNL în mai 2017, dupã ce ar fi refuzat sã semneze, în fals, receptia unor masini de piatrã care ar fi fost mai putine decât în realitate. A fost dat afarã din partid, la cererea edilului Florin Ionel chiar dacã statutul partidului spunea cã acest lucru se poate face în cu totul alte conditii. Sã vedem acum cât de corecti vor fi liberalii si cum vor pune în aplicare decizia, când de doi ani tot strigã cã Justitia nu este respectatã în România. Fostul viceprimar este convins cã în al doisprezecelea ceas atât presedintele PNL, Nelu Tãtaru, cât si colegul sãu de la Tãcuta, Florin Ionel, vor pune în aplicare aceastã hotãrâre judecãtoreascã si îi vor da functia pe care i-au furat-o acum doi ani. “În tot acest rãstimp cât a durat procesul am fost ca un liberal în surghiun, alungat din partidul în care am crezut si la care am muncit. S-a vãzut în aceste alegeri europarlametare cã nu am trãdat PNL si nu m-am aliat cu PSD sau cu alte partide asa cum primarul s-a antepronuntat. Am rãmas în cuget liberal si am actionat ca atare. Recunosc cã nu m-am implicat, fiindcã mi s-a interzis, însã sã nu cumva sã se creadã cã acum voi roi pe lângã stupul cu miere, vãzând cã PNL a iesit victorios si cã probabil va fi în viitor prima fortã politicã a tãrii. Voi rãmâne în opozitie în interiorul PNL Tãcuta, voi fi vocea criticã atunci când primarul va cãlca pe de-alãturi, fiindcã sunt responsabil sã implementez ca viceprimar programul electoral cu care am câstigat Primãria acum trei ani. Sper ca PNL sã nu ignore aceastã decizie a instantei, fiindcã ar fi în contradictoriu cu tot ceea ce au spus în campania la europarlamentare despre Justitie si respectarea statului de drept”, a spus Beraru la aflarea vestii cã instanta de judecatã i-a dat dreptate.

La Tãcuta, edilului liberal Florin Ionel are de rezolvat o problemã existentialã, dacã e sã ne luãm dupã ultimele declaratii ale liderilor PNL de la Bucuresti, privind Justitia si punerea în aplicare a deciziilor acestora. Curtea de Apel Iasi a decis ca viceprimarul Ion Beraru, pe care acesta l-a dat afarã, sã fie repus în drepturi, adicã sã i se recunoascã calitatea de membru PNL, sã-i fie reconfirmat statutul de ales local si sã-i înapoieze functia pe care i-a “furat-o”, cea de viceprimar. Este cea mai grea încercare pentru Florin Ionel de când este primar, dar si a presedintelui PNL, Nelu Tãtaru, care l-a sprijinit în demersurile sale, stiind cã nu vrea în ruptul capului sã îi dea dreptate lui Beraru pe care l-a mazilit fãrã milã, dupã ce a fost uns edil al comunei. Totusi le va fi foarte greu sã nu punã în aplicare decizia unei instante rãmasã definitivã, tocmai acum când liberalii s-au încununat la nivel national cu aura cã sunt cavalerii dreptãtii si apãrãtorii de necontestat ai Justitiei. Iatã ce spune Beraru despre aceastã situatie. “Stiu cã iar mã vor da afarã din partid, dupã ce mã vor primi formal, nevoiti fiind de decizia judecãtorilor. Pe mine, Florin Ionel m-a mazilit fiindcã nu a suportat adevãrul si criticile atunci când i-am spus cã ne-am depãrtat de programul cu care am câstigat alegerile la Tãcuta. În toatã aceastã perioadã (n.r. cât au durat procesele) m-a pândit sã vãd dacã mã asociez cu PSD-ul, cu ALDE sau mai stiu eu cu ce partid. I-am demonstrat cã nu si cã PNL a rãmas partidul care a câstigat alegerile la Tãcuta, la primul examen, asa cum a fost cel al alegerilor europarlamentare. Dacã sunt apãrãtori ai Justitiei, asa cum s-au bãtut cu pumnii în piept în aceastã campanie, ar trebui sã mã repunã în drepturi fãrã ca eu sã mai fac si alte demersuri, prin executori judecãtoresti sau mai stiu eu ce alte actiuni. Cred cã mãcar presedintele Tãtaru, acum când lumea a vãzut în PNL garantul statului de drept, sã ia initiativa si sã-mi redea calitatea de membru PNL si cea de ales local fãrã alte comentarii. Fiindcã, altfel ei vor fi precum cei de la PSD, care nu dau doi bani pe deciziile Justitiei”, a spus fostul viceprimar al comunei Tãcuta.

Beraru spune cã, în cei doi ani de surghiun, i-a fost greu

“Mi-a fost greu în tot acesti doi ani, sã le explic oamenilor de ce nu mai sunt viceprimar sau consilier local, mai ales cã cei din satul meu m-au votat si mi-au încredintat un mandat, dar le-am explicat cã trebuie sã aibã încredere, sã lãsãm Justitia sã-si spunã ultimul cuvânt. Eu cred cã am fost primul liberal din România care am început campania de recredibilizare a Justitiei, dupã ce PSD tocmai o tãvãlise în noroi. Si oamenii au avut rãbdare, vãzând cum actualul primar si cei de la PNL Vaslui tot trag de timp prin instante. Acum ei mã întreabã când mã vor repune consilier si viceprimar. Eu le spun iarãsi sã aibã rãbdare cã partidul nostru este cel care respectã deciziile instantei. Sper ca Florin Ionel sã nu le însele asteptãrile. Mai bine de jumãtate dintre oamenii din Tãcuta au spus da independentei Justitiei si au votat PNL în aceste alegeri si acest lucru ar trebui sã-i facã pe cei ca Florin Ionel sã înteleagã cã si omul simplu a înteles cã o Românie puternicã este cea în care legea primeazã. Spun cã primarul nostru nu întelege, fiindcã a fãcut recurs, dupã ce eu am câstigat la prima instantã, sperând într-o minune la Curtea de Apel. Si instanta aceasta i-a reconfirmat ceea ce Tribunalul i-a spus si anume cã destituirea mea din functia de consilier local, de cea de viceprimar si în fine cea de membru este un abuz de putere”, a mai spus Ion Gabriel Beraru.