|

Fotbal, numele jocului (foto)

DEZLÃNTUITI… FC Vaslui a fãcut, asearã, unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon si a reusit sã o “distrugã” pe Concordia Chiajna, nimeni alta decât formatia care runda precedentã rãpunea campioana Otelul. Dincolo de scor, trebuie remarcatã atitudinea din teren, acolo unde “galben-verzii” au fost mereu cu fata spre poarta adversã.

Augusto Inacio nu a fãcut decât o schimbare în garnitura de start fatã de partida cu Petrolul, introducându-l pe Nicusor Stanciu în locul lui Raul Costin. Cu o formulã foarte ofensivã si în acelasi timp echilibratã, Vasluiul a trecut la conducerea jocului încã din startul partidei. Minutul 13 a fost cu ghinion pentru oaspeti, Wesley reusind sã deschidã scorul pe “Municipal”. Imediat, “galben-verzii” au confiscat balonul si s-au instalat în careul Chiajnei. Portarul ilfovenilor a prins o searã neagrã si a luat douã goluri de cascadorii râsului. Mai întâi Baruch a scãpat în plasã centrarea lui Adailton, pentru ca zece minute mai târziu o executie similarã din partea Paito sã urce scorul la 3-0. Inacio Augusto a arãtat cã este antrenorul de care echipa si suporterii aveau nevoie si nu a renuntat la atac nici dupã pauzã. Dacã în meciul cu Petrolul, tripleta Adailton, Wesley, Sânmãrtean nu a functionat la adevãrata valoare, asearã tot compartimentul ofensiv a fost la înãltime. Pasele scurte, devierile, verticalizãrile si diagonelele i-au fãcut pe putini suporteri de pe “Municipal” sã se dezmorteascã si sã aplaude la scenã deschisã. Sânmãrtean a consfintit o victorie categoricã a Vasluiului, ce îi urcã pe “galben-verzi” pânã pe pozitia a patra a clasamentului. Într-un meci în care ofensiva a mers ceas, trebuie apreciat si aportul fundasilor de bandã. Milanov si Paito au creat de fiecare datã superioritate, în timp ce N’Doye si-a îndeplinit perfect rolul. Si portarul Borjan a avut câteva interventii salvatoare, la putinele faze de atac ale Chiajnei.

Filosofia lui Inacio – atacul

Chiar si atunci când FC Vaslui conducea cu scorul de 3 sau 4 la 0, Augusto Inacio nu a renuntat la atac. Antrenorul portughez s-a agitat tot timpul pe margine si s-a bucurat enorm la fiecare gol. În ultimele douãzeci de minute, Inacio i-a împins în permanentã pe elevii sãi cãtre poarta adversã si le reprosa celor care bubuiau mingile înainte sau care pasau în spate. Schimbãrile fãcute au fost din nou inspirate, Anderson, Gheorghiu si Savio intrând foarte bine în joc.

Reghecampf: “Am primit niste goluri incredibile”

Antrenorul Concordiei, Laurentiu Reghecampf pune înfrângerea de la Vaslui pe seama greselilor. Chiar si la scorul de 4-0, Reghecampf considerã cã echipa sa a avut mai mult initiativa, însã erorile portarului l-au costat foarte mult. “Consider cã am avut mai mult initiativa, dar am fost naivi. În momentul când primesti asemenea goluri, nu mai ai la ce sã te astepti. Am primit niste goluri incredibile si era greu ca echipa sã îsi revinã. L-am scos pe Baruch pentru cã nu mai avea rost sã mai joace. Am crezut cã e bine sã intre Florin, pentru cã n-am crezut cã mai poate sã îsi revinã dupã erori. A prins o zi mai proastã, asta e”, a declarat Laurentiu Reghecampf.