|

Fotbalul a renãscut la Stãnilesti

Liga 5

“JUDETEANÔ… Fotbalul a constituit pentru Stãnilesti o traditie, un fenomen care s-a confundat cu viata de zi cu zi a locuitorilor comunei încã de la începutul anilor ’60. Vointa Stãnilesti a fost o echipã formatã cu jucãtori din toate satele comunei, în special din Stãnilesti si Pogãnesti, iar din 1969, la initiativa lui Sergiu Bejan, un om dedicat miscãrii sportive a luat fiintã Asociatia Sportivã Olimpia Stãnilesti, care avea ca ramuri sportive fotbalul, oina, baschetul si voleiul.

Olimpia Stãnilesti s-a înfiintat în anul 1969, iar pentru o perioadã scurtã de timp a purtat si numele de Dinamo Olimpia Stãnilesti. Echipa a fost înfiintatã de inginerul Sergiu Bejan, un împãtimit al fotbalului care a pus mult suflet si a cheltuit bani pentru a tine în viatã fenomenul sportiv din comunã. Olimpia Stãnilesti a câstigat campionatul judetean de fotbal în sezonul 1988-1989, când a jucat în barajul pentru promovarea în Divizia C, împotriva echipei din Panciu, campioana judetului Vrancea. Printre jucãtorii care au realizat aceastã performantã se numãrã si actualul primar al comunei, Liviu Zaharia. De-a lungul anilor, Olimpia Stãnilesti a fost o fortã, înregistrând mai multe participãri în play-off-ul campionatului judetean de fotbal, în editiile 1999-2000, 2000-2001, 2001-2002, 2008-2009 si 2012-2013. Dupã o pauzã de câtiva ani, Olimpia Stãnilesti a reapãrut pe harta fotbalului vasluian si evolueazã în Seria Husi-Bârlad a Ligii 5. Dupã prima parte a campionatului, Olimpia se aflã pe locul 4, cu 11 puncte, la un singur punct de locul trei, ultimul care asigurã calificarea în play-off. Primul loc este ocupat de FC Pogãnesti, cealaltã echipã care reprezintã comuna în Liga a 5-a.

Primarul Liviu Zaharia a fost fotbalist pânã la vârsta de 34 de ani

Primarul comunei Stãnilesti, Liviu Zaharia, îndrãgeste sportul rege, pe care nu îl mai practicã din 2001. Edilul comunei Stãnilesti a fost cãpitanul Olimpiei Stãnilesti, echipã pentru care a evoluat în perioada 1986-2001, iar acum sperã sã readucã echipa acolo unde îi este locul, în Liga 4. “Am jucat fotbal pânã la vârsta de 34 de ani, iar acum îl practic doar de plãcere, în timpul liber. Pentru o perioadã am fost si cãpitanul echipei, iar cel mai bun rezultat a fost câstigarea campionatului în 1989, an în care am jucat barajul pentru promovarea în Divizia C. În acest moment, suntem în stadiul de constructie si nu ne facem sperante anul acesta. Asta nu înseamnã cã nu ne vom juca sansa pânã la capãt. Avem copii din comunã care vor creste si sunt sigur cã vor veni si rezultatele. Primãria Stãnilesti este alãturi si de cealaltã echipã a comunei, FC Pogãnesti, echipã ce ocupã prima pozitie a clasamentului”, a declarat Liviu Zaharia.

La un pas de play-off

Olimpia Stãnilesti este formatã dintr-un mix de jucãtori, tineri din comunã, dar si fotbalisti adusi de la Husi. Iatã lotul de jucãtori: Mihãitã Tiron, Daniel Butuc (portari), Sorin Leonte (cãpitan), Stefan Ghiban, Narcis Miron, Alexandru Cosnitã, Sebastian Agavriloae, Andrei Balint, Lucian Andreutã, Narcis Zaita (fundasi), Vlad Tofan, Bogdan Alexa, Ionut Prodan, Andrei Grecu, Lucian Cozma, Bogdan Romilã, Mãdãlin Cazacu, Mãdãlin Cãciulã, Dãnut Pândaru (mijlocasi), Sebi Tofan, Rãzvan Covaci, Radu Cretu, Bogdan Manea, Silviu Zaharia, Andrei Bejan si Rãzvan Oancea (atacanti). Presedinte: Ionut Oancea. Antrenor: Sorin Leonte. Organizator de competitii: Cristi Rosca.