|

Frãtia politistilor! Nicio sanctiune pentru Grisa Mititelu! (video)

MUSAMALIZARE Pare incredibil ca, în România, un sofer beat mort sã accidenteze un copil pe trecerea de pietoni si sã se aleagã doar cu un dosar pentru refuzul recoltãrii probelor biologice. Se poate, însã, atunci când e vorba de un ofiter de politie! Mai mult decât atât, acest asa-zis om al legii este protejat de colegi, acestia fãcând tot posibilul sã-l scoatã basma curatã pe Grisa Mititelu.

Acum un an, un cititor ne-a trimis o filmare cu Grisa Mititelu, seful DPIR Vaslui, în timp ce “fãcea ordine” în fata sediului IPJ Vaslui, într-o evidentã stare de ebrietate. Filmarea a fost postatã pe internet si pânã în prezent are peste 40 de mii de vizualizãri. Asta înseamnã cã peste 40 de mii de oameni au vãzut un ofiter de politie vasluian într-o posturã de-a dreptul penibilã. La acea datã, seful IPJ Vaslui, Mihai Carp, s-a multumit sã-l cheme pe Mititelu în biroul sãu si sã-l punã sã-si cearã scuze fatã de Oreste Teodorescu. Ultimul tocmai ce fusese înjurat mârlãneste de ofiterul Mititelu. Din pãcate, cu aceeasi ocazie Mititelu înjurase si alti câtiva tineri din Vaslui. Cu toate acestea, împotriva ofiterului beat nu s-a luat nicio mãsurã disciplinarã. Asa cã acesta si-a continuat comportamentul turbulent, considerând cã este normal ca un politist sã umble beat, sã facã scandal si chiar sã-si conducã masina în aceastã stare.

Cum a devenit un accident doar un banal eveniment de circulatie

Pe data de 9 decembre, seful “mascatilor” din Vaslui a accidentat o adolescentã chiar pe o trecere de pietoni, iar martorii spun cã era bãut bine. A fãcut circ si cu politistii de la Rutierã, nu a vrut sã sufle în alcooltest si a refuzat sã-i fie recoltate probe de sânge. Acesta se afla la volanul autoturismului personal si, chiar pe trecerea de pietoni, a accidentat o adolescentã. Fata a cãzut la pãmânt, dar a fost ajutatã de o femeie care se afla si ea pe trecerea de pietoni. Pentru cã tânãra era în stare de soc, aceasta a pãrãsit locul accidentului. Un trecãtor care sustine cã soferul era vizibil bãut a sunat imediat la politie, iar la fata locului au sosit chiar colegii comisarului de la Politia Rutierã. Bãrbatul a refuzat sã sufle în alcooltest si sã meargã la spital pentru a i se recolta probe biologice.Pentru cã adolescenta rãnitã nu a fost încã gãsitã de politisti, acest eveniment se considerã doar un eveniment rutier, si nu un accident. Asadar, comisarul s-a ales doar cu dosar de cercetare penalã pentru refuzul de recoltare de probe biologice.

Semne de întrebare

Varianta initialã a acestui eveniment sunã cu totul altfel din gura ofiterului de presã de la IPJ Vaslui, Alina Tonicã. Potrivit declaratiei date de aceasta reporterilor nostri, Grisa Mititelu ar fi fost cel care a ridicat fata de jos, s-a asigurat cã e bine si nu a pãtit nimic si chiar a sunat la 112 ca sã anunte accidentul. Este clarã intentia de a “îndulci” fapta colegului care a comis-o. Ceea ce mirã însã este faptul cã nici dupã o sãptãmânã de la accident, minora nu a fost gãsitã de politisti, astfel încât, fãrã victimã nu se poate vorbi de un “accident rutier”.