|

Fraza care l-a scos din minti pe autorul mãcelului de la Barbosi!

DETALII TERIFIANTE

UCIGAS… “Dacã îmi jignesti familia, ia-ti bagajele si pleacã”! Aceasta a fost fraza, care, spun apropiatii, i-ar fi stârnit o furie de nedescris lui Ditã Gabriel Constantin, individul în vârstã de 35 de ani, din judetul Neamt, care a fãcut moarte de om la Barbosi, iar concubinei, Cãtãlina Horciu, i-a hãcuit picioarele cu toporul. De numai o lunã de zile, Ditã venise în Barbosi, mutându-se în casa pãrinteascã a Cãtãlinei. Vecinii spun cã el nu pãrea om serios. “Era tãiat tot pe mâini, avea cãutãtura rãutãcioasã si nu prea vorbea cu nimeni. Când vorbea, doar se lãuda”, povestesc acestia. Cãtãlina îsi iubea mult familia, tatãl îndeosebi, iar când a vãzut cã individul le vorbeste urât rudelor sale, i-a cerut sã plece din Barbosi. Noaptea, bãrbatul a pus la cale rãzbunarea. “Probabil cã fata, Cãtãlina, nu a putut sã anunte peste noapte tragedia si sã cearã ajutor, pentru cã avea rãni grave la nivelul picioarelor. În comuna noastrã nu s-a pomenit asa ceva. Îmi pare foarte rãu de aceastã familie, cu oameni cuminti si muncitori”, a spus primarul Vasile Tabãrã. Ieri, în cursul diminetii, medicii spitalului Husi au spus cã starea Cãtãlinei era “stabilã”, dupã ce seara, echipa medicalã a operat-o si a depus eforturi considerabile ca sã îi trateze rãnile grave, de la nivelul picioarelor . Magistratii au emis mandat de arestare pentru 30 de zile, pe numele agresorului.

Rudele bãtrânului Dumitru Horciu si ale Cãtãlinei au venit într-un suflet la Barbosi, pentru a se ocupa de cele necesare. “Este o familie linistitã, de oameni seriosi. Bãtrânul, Dumitru era om la locul lui. Cine s-ar fi asteptat la asa ceva, mai ales cã era si el bucuros, cã i-a venit fata acasã, sã fie sprijin la bãtrânete. Rudele au venit sã se ocupe de tot, au luat legãtura cu mine, le-am spus ce trebuie fãcut. Stiu cã au luat legãtura si cu medicul legist, ca sã vadã când se va ridica trupul neînsufletit de la morgã. Comuna toatã e în stare de soc. Noi aici avem oameni linistiti. Dar uite cã a venit unul de nu stiu unde si iatã ce grozãvie a putut face”, a spus primarul Vasile Tabãrã. Gabriel Ditã era putin cunoscut în sat, cãci venea rar la magazinul din centrul satului. Trecea însã în vitezã la volanul masinii sale. Pe Facebook, Ditã are mai multe conturi, iar într-unul din ele apare alãturi de doi copii, în ipostaze pãrintesti. “O fi fost cãsãtorit, o fi având pe acolo, pe la Neamt si copii, dar aici a venit singur, cam de o lunã de zile. Erau în casã doar el, Cãtãlina si bãtrânul”, spun vecinii./

Plin de sânge si bãut, individul s-a suit la volan si a condus pânã în judetul Neamt. Nimeni nu l-a oprit în trafic!

Cãtãlina se întorsese din strãinãtate, unde muncise în ultimii ani, pentru a se stabili, la Barbosi, la casa pãrinteascã. Tatãl sãu fiind în vârstã de 85 de ani si cu sãnãtatea subredã, a vrut sã îi fie sprijin la bãtrânete. L-a adus cu ea însã si pe Gabriel Constantin Ditã, cu care era într-o relatie de aproape 2 ani. Cel mai probabil, se cunoscuse cu individul în strãinãtate, unde femeia muncise câtiva ani. “Ea a mai fost cãsãtoritã, dar nu a avut noroc. E fatã cuminte, fatã muncitoare, dar a dat peste câte un nebun din acesta. Stim cã el, la gratar, în ziua în care au fost invitati la rudele Cãtãlinei, a început sã bea si sã se dea mare, sã vorbeascã urât. Sã înjure. Oamenii aceia i-a spus sã iasã afarã, iar Cãtãlina, supãratã cã el a început sã îI jigneascã pe tatãl ei, i-a spus cã nu vrea sã mai aibã de-a face cu el si sã plece din casa lor”, povestesc sãtenii. Peste noapte, bãrbatul a pus mâna pe topor si i-a lovit fãrã milã. Criminalul a dat dovadã de sânge rece mai ales cã, dupã ce l-a omorât pe cel care ar fi trebuit sã-i devinã socru, l-a învelit într-o pãturã. A continuat apoi cearta cu concubina sa si a lovit-o si pe ea cu toporul peste mâini si picioare. Medicii huseni au bãgat-o direct în sala de operatie si au reusit sã o stabilizeze. Acum este în afara oricãrui pericol, dar s-a ales cu fracturi la ambele picioare si mai multe tãieturi la mâini. În noaptea crimei, agresorul i-a lãsat într-o baltã de sânge si a fugit cu o masinã, un Audi mai vechi. În câteva ore individul a ajuns tocmai în judetul Neamt, unde s-a predat la Politie. De pe drum, când deja era destul de departe, a sunat la o nepoatã a bãtrânului, ca sã îi spunã ce a fãcut. Oamenii din sat sunt revoltati de cele întâmplate.”El era plin de sânge si bãut, cãci asa a plecat de la gratar, de la rudele Cãtãlinei. E de mare mirare cã plin de sânge cum era si destul de beat, a condus masina atâtia kilometri si a scãpat fãrã sã îl opreascã vreun echipaj de Politie, pânã sã ajungã tocmai în judetul Neamt. Greu de închipuit cum s-a putut întâmpla asta”, spun oamenii din sat. Ditã Gabriel Constantin a fost adus în fata judecãtorilor cu propunere de arestare preventivã. Pe numele lui, magistratii au emis mandat de arestare pentru 30 de zile.