|

Frumusetea Vasluiului, care i-a furat inima lui Ceausescu!

POVESTE… Au trecut 30 de ani de la disparitia fostului presedinte comunist Nicolae Ceausescu. Cu toate acestea, abia acum apar unele detalii care demonstreazã cã, în spatele aparentei de om dur si necrutãtor, se ascundea un suflet emotionant. Nãscutã la Negresti, în octombrie 1958, Matilda Pascal Cojocãrita a fost una dintre cele mai frumoase femei din România. În perioada comunistã, artista a reusit sã obtinã de opt ori titlul de Miss. Pânã si Nicolae Ceausescu spunea despre Matilda Pascal Cojocãrita cã este „cea mai frumoasã femeie din tarã”, circulând de-a lungul anilor multe zvonuri despre povestea sentimentalã dintre fostul presedinte comunist si solista de pe meleagurile Vasluiului.

Cu toate cã au trecut anii, Matilda Pascal Cojocãrita, cântãreata de muzicã popularã cu care se mândresc toti negrestenii, rãmâne o femeie foarte frumoasã. În perioada comunistã, artista provenitã de pe meleagurile Vasluiului a reusit sã obtinã de opt ori titlul de Miss, fiind una dintre cele mai frumoase femei din România. Pânã si Nicolae Ceausescu a recunoscut, fatã de apropiati, cã Matilda Pascal Cojocãrita este „cea mai frumoasã femeie din tarã”. Cum bãrbatii îi cãdeau la picioare, se pare cã nici Ceausescu nu a „scãpat” de frumusetea vasluiencei. Se spune cã fostul presedinte al României a avut o afinitate fatã de artistã, însã probabil din cauza statutului pe care îl ocupa Ceausescu atunci, a pãstrat întotdeauna distanta. „Ceausescu spunea mereu despre Matilda cã este o „comoarã nationalã cu voce de privighetoare” si cã trebuie ajutatã. De fatã cu Elena nu fãcea nici un fel de comentariu, pentru cã era foarte geloasã. De fapt, sotia dictatorului stia cã Ceausescu o simpatiza pe artistã. De aceea nu a fost de acord ca Matilda sã fie prezentã la vreo petrecere de-a lor. Stiu cã la un moment dat, Ceausescu s-a întâlnit cu Matilda la postul national si i-a sãrutat mâna. Elena a fãcut crize de gelozie zile întregi. Începuse sã simtã ura pentru Cojocãrita”, spune o persoanã din rândul artistei, citat de presa centralã. De-a lungul timpului, frumusetea Matildei Pascal Cojocãrita nu a trecut neobservatã. În anul 1979, artista cîstigã primul sãu concurs de Miss, mai exact locul 1 al primului concurs de frumusete femininã din România sub deviza „Muncã, Tinerete, Frumusete”, concurs ce a avut loc la Costinesti. De atunci, cântãreata a cîstigat toate concursurile la care a participat. Aceasta a fost cãsãtoritã de douã ori. Din cele douã mariaje, artista are trei copii, dintre care unul cu violonistul Stefan Ciugu.

Povestea artistei care a vrãjit un oras întreg, oameni care îi poartã un respect deosebit

Matilda Pascal Cojocãrita s-a nãscut într-o familie de oameni simpli, care aveau deja trei copii. A copilãrit în orasul natal, Negresti, pânã la vârsta de 17 ani. Studiile liceale le-a urmat la Liceul Emil Racovitã din Iasi, iar cele superioare la Facultatea de Muzicã din cadrul Universitãtii Spiru Haret. Dupã absolvirea liceului s-a angajat la “Combinatul de fire si fibre sintetice” din Iasi, s-a înscris în ansamblul combinatului. În 1979 a câstigat echivalentul de atunci al titlului “Miss România” din zilele noastre si anume locul 1 al primului concurs de frumusete femininã din România sub deviza „Muncã, Tinerete, Frumusete”, concurs ce a avut loc la Costinesti.