|

Gălăţenii rămân fără căldură. Primarul îi face “nesimţiţi” pe cei care, deşi pot, nu achită facturile

Gălăţenii pot rămâne fără căldură de la sfârşitul săptămânii, dar Primăria nu are soluţii imediate pentru evitarea acestui lucru, primarul Marius Stan făcându-i “nesimţiţi” pe cei care nu-şi plătesc facturile, deşi ar putea, în detrimentul “bătrânilor care achită luând din banii de medicamente”.

În Galaţi nu se mai furnizează agent termic la parametri optimi de aproape două săptămâni din cauza datoriilor existente în sistemul centralizat de termoficare, măsură care îi afectează deopotrivă pe cei bun-platnici, alături de datornici, iar de vineri căldura s-ar putea sista complet în tot municipiul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Societatea care produce agentul termic, Electrocentrale Galaţi, a fost notificată că i se va sista furnizarea de gaze naturale începând de vineri dimineaţă dacă nu achită societăţii Romgaz, până joi, şase milioane de lei, reprezentând o sumă restantă aferentă lunii decembrie.

“Societatea noastră nu mai are resursele financiare necesare efectuării plăţilor către furnizorul şi transportatorul de combustibil, singura sursă fiind contravaloarea energiei termice livrate distribuitorului local şi neîncasată. Apreciem că această sumă poate fi acoperită în cuantum de: minim 1,5 milioane de lei, prin virarea, în proporţie de 100%, a sumelor încasate de Apaterm de la populaţia municipiului Galaţi; 1,5 milioane de lei, prin virarea de către instituţiile subordonate primăriei a sumelor reprezentând contravaloarea energie termice livrate; trei milioane de lei, prin virarea de la Primăria Galaţi a diferenţei pentru subvenţia populaţiei la energia termică livrată populaţiei în perioada ianuarie – februarie 2015 a ajutoarelor de căldură şi acoperirea pierderilor induse de prestarea serviciului public de Apaterm Galaţi în perioada anterioară”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Electrocentrale.

Sursa:http://www.mediafax.ro/social/galatenii-raman-fara-caldura-primarul-ii-face-nesimtiti-pe-cei-care-desi-pot-nu-achita-facturile-13885804