|

Gazele naturale ajung la Mãrãseni de Crãciun, nou cãmin cultural la Muntenesti!

INVESTITII… Continuã investitiile în comuna Stefan cel Mare, dupã un an plin de investitii în infrastructura localã. Recent, la Muntenesti, a fost inaugurat un modern cãmin cultural, o investitie realizatã din fonduri locale.

“Am reusit sã facem reabilitarea vechii clãdiri a cãminului cultural din Muntenesti, iar acum cei 200 de locuitori pot organiza acolo evenimente private, cum ar fi nunti, botezuri sau cununii civile. Si, nu este singura veste bunã pe care o am pentru Muntenesti. Anul viitor, dupã ce satul a fost complet asfaltat, vom aduce acolo si reteaua de apã si canalizare, prin POIM, pe fonduri europene”, a spus Mihai Moraru, primarul comunei Stefan cel Mare. Se lucreazã intens si pentru a aduce gazele naturale în comunã, estimându-se cã, pânã de Crãciun, mãcar o casã din Mãrãseni ar putea avea gaze la poartã.

“O altã bucurie pentru noi este cã, în aceste zile am reusit sã închidem asfaltarea satului Mãrãseni, în totalitate. Am avut o bretea care trecea prin sat, pe care au circulat masinile Transmir în ultimele sãptãmâni, pentru a aduce bitum pe toate ulitele. Cred cã pe acea portiune de drum au trecut 1.000 de masini de bitum, în ultima perioadã, pentru a reusi sã aducem asfalt pe cei 8,6 km din Mãrãseni. Firma Transmir a fãcut o lucrare de exceptie, suntem foarte multumiti de ceea ce a iesit, lucrarea de asfaltare pe acea bretea am plãtit-o de la bugetul local, pentru a lãsa în urmã un sat cu conditii de oras”, a spus primarul Moraru. Dar, vestea cea mai importantã este aducerea gazului metan în satul Mãrãseni. Primarul Moraru sustine cã, în scurt timp, gazele naturale vor ajunge la Mãrãseni si primele case din acest sat vor beneficia de gaze.