|

Gheorghe Stefan, Culita Tarata, Ovidius Mărcutianu, Emil Bostan, Decebal Arnăutu, Laurentiu Dan Leoreanu si alti politicieni nemteni ridicati in grad vor avea de ales intre a merge sa serveasca patria pentru a justifica ridicarea in grad sau se vor alege cu dosare penale?

Comisia de ancheta constituita pentru elucidarea modului in care au fost ridicati in grad politicienii din Romania ia in calcul varianta in care sa concentreze toti acesti oameni pentru a-i instrui conform gradelor primite .

Gradul primit este proprietate a persoanei si nu poate fi luat foarte usor, dar cei care se ocupa de aceasta problema au gasit o varianta prin care sa lase gradele celor care le-au primit, dar sa-i cheme sa serveasca patria si sa fie instruiti in regim de concentrare pentru a se ridica la valoarea gradelor.

Legea spune ca “Neprezentarea la încorporare sau concentrare în termen de 3 zile de la înştiinţare, iar dacă termenul de prezentare fixat este mai mare de 3 zile, neprezentarea la acest termen a celui chemat de autoritatea militară” constituie infracţiunea de neprezentare la încorporare sau concentrare şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Mai concret, cazurile de ridicare in grad a lui Gheorghe Stefan, Culita Tarata, Ovidius Mărcutianu, Emil Bostan, Decebal Arnăutu, Laurentiu Dan Leoreanu si a altora conform mass-mediei nationale vor fi analizate si, unde este cazul, daca se va putea din punct de vedere legal se vor retrage gradele sau vor fi chemati sa fie instruiti si sa serveasca patria pentru gradele primite.

Trecand dincolo de hilarul situatiei in care ni-i imaginam pe domnul Tarata sau Stefan facand instructie , privim cu multa suspiciune gaselinta prin care se pot chema la oaste liderii politici PDL asu UNPR din Neamt , gaselnita ce poate deveni foarte usor un instrument de generat abuzuri din partea USL care efectiv avand fraiele conducerii Ministerul Apărării Naţionale poate “lua cu arcanul” orice APEL-ist incomod.

Speram ca schimbarea guvernarii PDL cu cea USL sa nu dea nastere la asemenea abuzuri, dar va spunem sincer, avem temeri ca noii guvernati au destule motive si orgolii mai mult sau mai putin subiective ca sa treaca la o perioada de vendete care e posibil sa le depaseasca pe cele PDL-iste .

Concluzia, in opinia noastra, este ca democratia a fost grav alterata de prezenta “orcilor” de la PDL in conducerea Romaniei, dar “Doamne fereste de mai rau!”.

www.ziarpiatraneamt.ro