|

Ghici cine bate la usa noului PMP Vaslui? Nimeni altul decât… Corneliu Bichinet!

DISCUTII… Dupã tentativa esuatã de a intra în organizatia judeteanã a ALDE, liberalul Corneliu Bichinet mai face o încercare si abordeazã un alt partid politic. Conform unor surse demne de încredere, ieri, Bichinet a avut unele discutii la sediul central al Miscãrii Populare, de fatã fiind si senatorul Dorel Onaca, unul dintre oamenii de bazã ai lui Bãsescu. Nu se stiu detalii ale discutiilor dintre Bichinet, Onaca si ceilalti lideri PMP, cert este cã acesta ar fi cerut mânã liberã în a coordona activitatea Miscãrii Populare, de la Vaslui. Culmea, declaratiile lui Bichinet vin la putin timp dupã o declaratie de credintã fatã de PNL, fãcutã pe Facebook. “Mi-am definitivat PROIECTUL POLITIC pentru etapa urmãtoare, considerând cã în PNL Vaslui poti avea optiuni si te si poti exprima. M-am exprimat în sedintele de partid, în plenul Consiliului Judetean Vaslui, acolo unde sunt consilier, si în cadrul celor patru emisiuni tumultoase de la televiziunile centrale”, scria Bichinet.

Sursele noastre sustin cã Daniel Onofrei ar fi primit mandatul de presedinte al organizatiei judetene, însã ar fi doar un presedinte de fatadã, pentru cã postul este cerut de Bichinet.

Pentru astãzi, este programatã o conferintã de presã a conducerii organizatiei judetene, în care se vor clarifica toate problemele si este foarte probabil sã auzim cã noul presedinte al organizatiei PMP este… Corneliu Bichinet. Miscarea Popularã de la Vaslui are, în urma unificãrii, un parlamentar, pe deputatul Sergiu Vizitiu, pe filiera fostului UNPR, deci este bine reprezentatã în Parlament. În plus, vechiul PMP Vaslui îl are ca reprezentant pe bârlãdeanul Daniel Onofrei, cel care a condus organizatia judeteanã a Miscãrii Populare pânã la unificare. În final, când doi se ceartã e posibil sã câstige al treilea.

Traian Bãsescu bate cu pumnul în masã la organizatiile judetene PMP: “Fie acceptati decizia mea, fie ne despãrtim!”

Fuziunea dintre Miscarea Popularã si UNPR se lasã cu dispute în teritoriu. Probleme legate de fuziunea dintre cele douã partide si preluarea conducerii filialelor au fost semnalate, ieri, în cadrul Comitetului Executiv al PMP, la organizatiile Maramures, Galati si Giurgiu. Presedintele Traian Bãsescu le-a transmis celor nemultumiti cã fie acceptã deciziile, fie se despart. “Maramures, Galati, Giurgiu. Pentru Maramures este emisã o decizie, o discutãm”, a conchis presedintele PMP Traian Bãsescu. Deputatul Nutu Fonta (fost UNPR) s-a arãtat nemultumit cã nu a fost numit presedintele organizatiei Maramures. “În trei sãptãmâni, am venit de cinci ori la Bucuresti sã constat cã primeste colegul de la PMP decizia, deci ceva nu se asazã”, a sustinut deputatul Nutu Fonta, în CEX PMP. În replicã, Traian Bãsescu a subliniat cã “s-a asezat”. “Ba, s-a asezat. Decizia este datã, considerati cã s-a asezat”, i-a replicat Bãsescu. Nutu Fonta a afirmat cã “nu este normal” ce se întâmplã. Traian Bãsescu i-a spus deputatului Nutu Fonta cã fie acceptã decizia partidului, fie se despart. “Avem douã variante: acceptati decizia luatã la vârful partidului conform mandatului dat sau dacã nu, ne despãrtim. La ultimul CEX s-a primit un mandat prin care eu si cei doi presedinti executivi eram mandatati sã luãm decizii. Acolo unde nu s-a rotunjit o întelegere la nivel local s-au luat decizii în conformitate cu mandatul primit”, a sustinut Traian Bãsescu.

Lista de candidati la parlamentare, pentru PMP Vaslui, va fi gata pânã pe 15 septembrie

Listele finale de candidati ai PMP pentru alegerile parlamentare vor fi aprobate prin semnãtura presedintelui de partid, potrivit legii, le-a transmis liderul formatiunii, Traian Bãsescu, colegilor din teritoriu, miercuri, în cadrul Consiliului Executiv National. Traian Bãsescu le-a precizat acestora cã, pânã pe 15 septembrie, fiecare organizatie trebuie sã prezinte “lista cu cei care doresc sã candideze”. “Atentie, nu a celor pe care îi aprobã organizatia. Aveti obligatia toti sã cereti membrilor informatia, dacã vor sã candideze. Dacã vor sã candideze trebuie o cerere de candidaturã si, în spatele ei, CV-ul, sã stim cu ce s-a ocupat fiecare dintre cei care ar dori sã candideze. Dupã 15 septembrie, vor fi centralizate toate solicitãrile la nivel national si le discutãm în acest for. Dupã care, conform legii, la momentul potrivit si cerut de lege, prin semnãtura presedintelui partidului se vor aproba listele. Asta-i legea, ne place, nu ne place, democratia are limitele ei. Cineva trebuie sã decidã”, a declarat Bãsescu.