|

GLUMÃ BUNÃ: Solomon, alãturi de locuitorii din Rosia Montanã!

UNA SPUNE, ALTA FACE Deputatul PSD Adrian Solomon a dat o declaratie socantã referitoare la proiectul Rosia Montanã, în raport cu ceea ce face el bârlãdenilor. El a spus cã este de acord cu decizia locuitorilor de la Rosia Montanã, recunoscând referendumul lor, în timp ce sutelor de mii de locuitori ai judetului Vaslui, care nu sunt de acord cu extragerea gazelor de sist prin metoda fracturãrii hidraulice, nu le recunoaste vointa! Solomon a recunoscut printre altele si cã pentru extragerea gazelor de sist prin fracturare hidraulicã guvernul va face pânã la urmã un referendum.

Primul-ministru, Victor Ponta, le-a cerut la finele sãptãmânii trecute parlamentarilor PSD prezenti la reuniunea de la Constanta sã voteze individual pentru Rosia Montanã si nu ca grup, întrucât este un proiect extrem de controversat. Proiectul Rosia Montanã va intra în dezbatere parlamentarã în aceastã toamnã. L-am interpelat pe deputatul Adrian Solomon, presedintele PSD Bârlad si presedintele executiv al PSD Vaslui, cum va vota acest proiect controversat care a scos în stradã mii de români. Spre surprinderea noastrã, Solomon a declarat cã recunoaste referendumul locuitorilor din zona Rosia Montanã. “Proiectul Rosia Montanã eu îl voi vota exact cum au spus cetãtenii din Rosia Montanã. Ei au fãcut referendum la alegerile parlamentare de acum jumãtate de an si au ales cã vor în proportie de 65% sã se redeschidã exploatarea minierã. Urmeazã sã fie niste dezbateri în Parlament, iar cetãtenii de la Rosia Montanã dacã vor sã lucreze la aur, vor lucra la aur, nu pot sã mã opun eu la ce vor sã facã acolo”, a spus deputatul Solomon.

Celor de la Rosia Montanã, da, bârlãdenilor, ba!

Dacã el recunoaste vointa celor de la Rosia Montanã, nu acelasi lucru îl face cu bârlãdenii si în general cu vasluienii care protesteazã de zor împotriva exploatãrii gazelor de sist prin metoda fracturãrii hidraulice. Aici intervine duplicitatea acestui deputat, care anul trecut era împotrivã si considera cã Bârladul este polul manifestãrilor contra Chevron în România, iar acum s-a sucit la 180 de grade. În declaratia sa, el s-a luat la ceartã cu jurnalistii, precizând cã se va face referendum pânã la urmã! “Proiectul cu interzicerea gazelor de sist nu existã, ci existã un proiect de lege initiat de mine, care prevedea interzicerea metodei de extragere a gazului de sist, fracturarea hidraulicã. Acum acesta este retras. Dar am si eu dreptul sã mã întorc la 180 de grade si se va face referendum, asa cã mai vedem noi si cu gazele de sist. Vãd cã la mitingurile fãcute, lumea nu strigã jos fracturarea hidraulicã, dar strigã jos Solomon, jos Constantinescu, Jos Buzatu, jos Ponta, jos Guvernul! N-a avut nimeni nimic de zis despre fracturarea hidraulicã. Probabil s-au convins si ei cã se practicã de mai multi ani în tara noastrã si nu este asa de periculoasã”, a spus Adrian Solomon.