|

Grădinița “Micuța Picasso” nu se redeschide. Părinții sunt revoltați și vor să depună reclamație la ISJ Vaslui

Grădinița “Micuța Picasso”, din cadrul Școlii “Alexandra Nechita” Vaslui, nu se va redeschide de luni. Asta pentru că instituția nu a primit nicio cerere pentru cursuri în perioada verii. Vestea i-a revoltat, însă, pe mulți dintre părinți pentru că, spun aceștia, nu doar că nu au fost informați cu privire la perioada de depunere a cererilor, ci și că atunci când s-au dus personal să se intereseze, li s-a zis că “momentan nu se știe nimic despre redeschiderea grădinițelor” și că “nici nu există legislație în acest sens”. Contactat telefonic, directorul Vladimir Baban a declarat că informația privind perioada de depunere a cererilor “a circulat pe toate canalele media” și că anunțul a fost afișat inclusiv la avizierul instituției.

Părinții copiilor de la această grădiniță sunt extrem de nemulțumiți pentru că, spun ei, au fost induși în eroare. Aceștia vor să depună reclamație la Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, unde vor solicita, totodată, o rezolvare: “nu a fost în regulă cum a procedat conducerea. ~n anii anteriori, ne anunța <trebuie să depuneți cerere, dacă doriți ca ai voștri copii să frecventeze grădinița pe perioada verii>. Cei care voiau, depuneau, dar acum de ce nu au mai anunțat? Nu au pus nimic nici pe site, nici pe Facebook. Poate eu nu citesc presa, nu mă uit la știri, nu era de datoria lor să anunțe? Vă spun eu că nici la avizier nu au afișat nimic. Dacă aș fi rău, aș putea spune că au făcut intenționat faza asta, pentru că nici grădința din cadrul Școlii nr. 9, unde soția sa este director, nu se redeschide. Poate că vor să stea liniștiți pe perioada verii, nu știu, nu vreau să fiu răutăcios, dar pur și simplu nu mi se pare corect. ~n ultima zi de depunere a cererilor – am aflat ulterior că era ultima zi – l-am sunat pe domnul director și l-am întrebat când se depun cererile și cum se va proceda, mi-a răspuns <dar nu, că nu avem legislație, nu se știe nimic momentan>. Un părinte mi-a zis azi că a fost de trei ori la grădiniță să se intereseze și nu a primit niciun răspuns. Deci, eu de aici trag concluzia că nu s-a dorit informarea părinților. Vom face reclamație comună, semnată de toți părinții, la ISJ Vaslui și vom cere să se găsească o soluție”, a povestit un părinte.

Directorul se apără: “Noi nu putem să-i anunțăm pe fiecare în parte, dar am afișat la avizier”

Contactat telefonic, directorul Vladimir Baban a declarat că părinții au fost informați prin diverse canale. “Noi nu am primit cereri. Nu pot spune (n.r. părinții) că nu au fost informați, pentru că s-a anunțat pe toate canalele media, a anunțat și Primăria că părinții trebuie să depună cereri până acum o săptămână. Noi nu putem să-i anunțăm pe fiecare în parte, dar am afișat la avizier. Nu știu ce ar mai putea face, legea spune că cererile se puteau depune până săptămâna trecută, dar dacă cred că vor putea găsi o rezolvare la Primăria Vaslui sau ISJ”, a declarat directorul Vladimir Baban.