|

Grozãvie lângã Vaslui! Bãtrânã violatã de propriul nepot

Aceasta este casa unde sta bunica si nepotul acesteia

CUMPLIT… Gest îngrozitor al unui tânãr din suburbia Brodoc a municipiului Vaslui: individul a ajuns pe mâinile Politiei dupã ce si-a violat propria bunicã. Fapta este cu atât mai de neînteles, cu cât femeia a fost cea care l-a crescut de mic, dupã ce mama agresorului a plecat la muncã în Italia. “Bãtrâna este o femeie respectabilã la noi în sat. Si-a crescut copiii cu multã grijã, i-a educat asa cum trebuie. Pe bãiatul ãsta însã l-a scãpat din mânã, probabil si din cauza vârstei înaintate. De multi ani se chinuie cu el. Bãtãile, furturile si scandalurile erau la ordinea zilei. Nu ne mirã ce a fãcut, pentru cã-l vedeam în stare de asa ceva”, ne-au declarat vecinii bãtrânei. Cazul de la Brodoc este al doilea din acest an, în care copiii lãsati acasã, în grija bunicilor, îi batjocoresc pe cei care i-au crescut de mici. În aprilie, o bãtrânã din comuna Ivãnesti a fost bãtutã si violatã de nepotul ei de 17 ani, dupã ce aceasta a refuzat sã-i dea 100 de lei.

Clipe de cosmar pentru o bãtrânã de 78 de ani din localitatea Brodoc, care a fost violatã, la începutul acestei sãptãmâni, de nepotul ei, în vârstã de 22 de ani. Bãtrâna si bãiatul locuiau în aceeasi casã, însã zilele trecute bãiatul a dat buzna în camera ei, si sub amenintarea bãtãii, a violat-o. Desi amenintatã sã nu spunã nimãnui, umilitã, femeia le-a povestit politistilor cosmarul prin care a trecut.

“Numai probleme i-a fãcut”

Sãtenii din Brodoc spun cã Alexandru R., tânãrul care si-a violat bunica, era cunoscut politistilor vasluieni din cauza scandalurilor în care era implicat. “Bãtrâna are trei copii. Cea mai mare fatã e stabilitã la Bârlad, a doua ei fatã, mama bãiatului ãsta, e plecatã de multi ani la muncã în Italia, iar cel mai mic dintre copiii ei lucreazã la Politie, la Timisoara. E o femeie linistitã, care si-a crescut copiii cu multã grijã, i-a aducat asa cum trebuie. Pe copilul ãsta însã l-a scãpat din mâini de mititel si s-a ajuns unde s-a ajuns. El a fost nãscut si crescut aici. Mama lui a plecat la muncã afarã, în Italia, pe când el avea vreo 15-16 ani. De atunci numai probleme i-a fãcut bãtrânei. Bãtãile, furturile si scandalurile erau la ordinea zilei. Bãiatul ãsta fura tot ce prindea, de oriunde. L-a crescut din fasã, a avut grijã de el, dar anturajul si bãutura l-au stricat”, a declarat unul dintre vecinii femeii. Potrivit reprezentantilor IPJ Vaslui, în cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de viol. “În seara zilei de 6 mai, bãiatul s-a adunat împreunã cu alti patru prieteni. Au consumat bãuturi alcoolice, iar la un moment dat s-a dus sã-i cearã niste bani bãtrânei. Aceasta n-a avut sã-i dea, si din acest motiv a profitat de ea. Agresorul a fost retinut si prezentat în fata instantei, unde a primit mandat de arestare preventivã pentru o perioadã de 30 de zile”, a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Violuri cu repetitie

Femeia din Brodoc nu este prima bunicã violatã de propriul nepot în acest an. În urmã cu douã sãptãmâni o bãtrânã în vârstã de 80 de ani, din comuna Ivãnesti, a fost bãtutã si batjocoritã de nepotul ei în vârstã de 17 ani, din cauza banilor. Femeia locuia singurã si era vizitatã din când în când de cãtre nepot, când acesta avea nevoie de bani. Ultima oarã i-a cerut 100 de lei, iar bunica i-a spus cã nu are sã-i dea atâtia bani. “M-a trântit pe pat. Nu mai zic nimic… Nu am putut sã scap. Tatãl lui m-a sunat din Germania si a spus sã nu îl iert nici eu, nici surorile lui. Pentru ce a fãcut, sã-si tragã pedeapsa. Nu l-am crezut în stare. Eu l-am crescut si uite ce am pãtit din cauza nepotului meu”, a declarat bãtrâna din Ivãnesti, în urmã cu douã sãptãmâni.