|

Gunoaiele sufocã locuitorii comunei Epureni! | FOTO

CINE-I DE VINÃ?…Locuitorii comunei Epureni sunt sufocati de gunoaie, de când li s-a impus sã-si arunce resturile menajere la containere! De aproape o lunã de zile, timp în care a venit cãldura sufocantã, nimeni nu a mai ridicat gunoiul din comuna Epureni. Cel care trebuie sã o facã este SC CUP SA Bârlad, care are contract cu Primãria Epureni, dar din cauza unei defectiuni tehnice, nu a putut sã o facã. Oamenii asalteazã Primãria, care la rândul ei streseazã telefonic conducerea SC CUP SA Bârlad, care la rândul ei… promite cã va veni joi, 20 iunie. Un adevãrat lant al slãbiciunilor, iar între timp, copiii sunt în pericol din cauzã cã gunoaiele neridicate au devenit adevãrate focare de infectie! Si asta pentru cã noul operator care va colecta gunoaiele din zona Bârlad, inclusiv în comunele din jur, nu a preluat acest serviciu, din motive care nu tin de oamenii ce sunt acum obligati sã sufere mofturile operatorului!

Mai multi locuitori ai comunei Epureni ne-au semnalat cã de o lunã de zile societatea de salubrizare nu a mai trecut sã ia gunoaiele de la containere si s-au adunat câteva tone bune! În plinã varã, este foarte periculos sã lasi gunoaiele atât timp fãrã a le ridica, pericolul ca ele sã se transforme în focare de infectie este ridicat! Oamenii dau vina pe primarita Carmen Bâlbâie, care le promite de mai bine de douã sãptãmâni cã vine firma de salubrizare sã le ridice! Iatã ce ne-au scris locuitorii comunei Epureni. „Gunoiul pe care l-am trimis în poze are aproximativ 2 sãptãmani de când stã acolo aruncat. La o primã sesizare, doamna primar a trimis doi oameni cu cãruta si au luat ce era aruncat jos, pe lângã tomberoane, acum a rãmas ce se vede. Când s-a luat legãtura cu ea a spus ca se rezolvã cât mai curând, cã luni, 17 iunie o sã fie luat tot. Nu s-a întâmplat asta. Problema cea mai mare o reprezintã faptul cã este situat exact lângã un drum public cu patru gospodãrii în jur, mirosul este unul groaznic, un focar de infectie, mai ales cã locuiesc si un numãr de copii în zona respectivã. Problema fiind mai veche, nefiind prima oarã cand atragem atentia conducerii locale de aceastã neregulã.”, au spus cei care ne-au sesizat la redactie.

„Stiu problema, oamenii au dreptate. De câteva ori am sunat la SC CUP SA Bârlad, cu care avem încheiat un contract ca sã ridice gunoiul o datã pe lunã. Mi s-a spus cã vor veni, dar au o masinã stricatã, costã foarte mult si când o vor repara vor veni. Mi-au promis cã vor veni miercuri (astãzi – n.r.), acum sã vedem”, a spus primarul comunei Epureni, Carmen Bâlbâie.

„Da, stim cã trebuie sã ridicãm gunoiul de la Epureni, dar avem o problemã tehnicã pe care o vom rezolva în cel mai scurt timp. Oricum contractul prevede sã ridicãm gunoiul o datã pe lunã, deci ne încadrãm în timp. Cel mai probabil joi, 20 iunie, va fi ridicat”, a spus inginerul Adrian Bobeicã, directorul SC CUP SA Bârlad.