|

Gunoiul husenilor are liber la rampa de la Muchea

NECAZURI… Husenii au noroc: încã nu au fost fugãriti înapoi de la Muchea, judetul Brãila, cu camioanele cu gunoi, asa cum li s-a întâmplat confratilor lor din Vrancea, dar, spune primarul Ciupilan, nici mult nu mai este. Edilul de la Husi sustine cã, dacã nici în toamna asta nu se dã în folosintã groapa de la Rosiesti, înseamnã cã aproape tot bugetul urbei îl dãm la… gunoi.

Primarul Ioan Ciupilan sustine cã Husul va continua sã îsi ducã gunoiul la platforma ecologicã de la Muchea, din judetul Brãila, cãci a reusit sã stabileascã o prelungire de contract cu brãilenii. Oricum, rampa de gunoi de la Muchea nu mai primeste deseuri decât pânã la 1 ianuarie 2018, de aceea este cu atât mai important de dat în folosintã platforma ecologicã de la Rosiesti, construitã cu o multime de bani de la UE si “împotmolitã” acum în formalitãtile unor licitatii greoaie. Gurile rele au spus cã cei din Vrancea au avut neplãcuta surprizã sã se pomeneascã cu utilajele pline cu gunoi întoarse acasã, însã, între timp, CJ Vrancea a reusit sã obtinã o prelungire de contract cu Muchea – Brãila, dar doar pânã la 1 ianuarie 2018. Ca sã fie siguri cã nu mai umblã cu gunoiul prin regiune, vrâncenii au anuntat cã au încheiat contracte si cu o platformã de gunoi din Buzãu, de la Gãlbinasi. Învãtând din experienta acestora, vasluienii ar trebui sã facã tot ce le stã în putintã, ca la Rosiesti sã fie datã în folosintã platforma nou-noutã.

“Noi, husenii, o sã ajungem sã dãm tot bugetul pe gunoi”

“Gunoiul de la Husi va fi dus, în continuare, la Muchea, în judetul Brãila. Am reusit sã prelungim contractul si pentru septembrie si pentru cât o mai fi. Dar, repet, noi avem platforma noastrã de la Rosiesti si nu stiu ce sã mai zic, dacã nici în toamna aceasta nu se dã în folosintã acest obiectiv… Noi, husenii, o sã ajungem sã dãm tot bugetul pe gunoi, ca sã îl transportãm prin toatã zona Moldovei, când colo, când colo. Eu cred cã povestea asta trebuie sã se încheie odatã, cã se alege praful de bugetul unui oras. Nu e usor sã transporti tone de deseuri, la sute de kilometri”, a spus primarul Ioan Ciupilan.